USR Salaj a organizat ieri, duminica 24 martie, evenimentul „Drumul spre victorie trece prin Zalau”, prilejuit de vizita facuta de liderii Aliantei 2020 USR PLUS, Dan Barna si fostul prim-ministru Dacian Ciolos, insotiti de candidatii la alegerile europarlamentare Dragos Pislaru si Dan Clinci.

rn

Liderii Aliantei USR PLUS s-au intâlnit de la ora 12.00 cu simpatizantii pe platoul de marmura din fata Prefecturii, au strâns semnaturi si au interactionat cu publicul
Dacian Ciolos, care este primul pe lista candidatilor Aliantei USR PLUS la alegerile europarlamentare din 26 mai, a declarat ieri la Zalau ca, prin campania de strângeri de semnaturi in intreaga tara, se doreste relationarea directa cu populatia, nu prin intermediari. El a precizat ca scopul este de a sublinia importanta prezentei la alegerile europarlamentare.
“Saptamâna viitoare, marti, 26 martie, intentionam sa depunem lista de candidati pentru alegerile europarlamentare la BEC (n.r. – Biroul Electoral Central). Avem deja de departe numarul de semnaturi necesar. Suntem o alianta electorala, o alianta noua, doua forte politice noi care au ca obiectiv sa propuna o alternativa politica de schimbare in bine a României. Noi avem un proiect politic pentru intreaga tara, cei care s-au saturat de ceea ce se intâmpla si de atacurile la justitie, care vor dezvoltare economica", a spus Dacian Ciolos la Zalau.
Presedintele PLUS a mai declarat in cadrul unei conferinte de presa ca toti cei care vor fi alesi europarlamentari pe listele Aliantei 2020 USR PLUS vor deschide câte doua birouri parlamentare in tara, pentru a explica cetatenilor români ce se intâmpla in Parlamentul European.
“Sigur, o sa o luati ca pe o promisiune, dar o spun aici, in fata dumneavoastra: noi, in Alianta 2020 USR PLUS, candidatii pentru europarlamentare, am decis ca daca vom fi alesi europarlamentari, fiecare dintre noi va deschide doua birouri parlamentare in tara. Si o sa venim sa dam seama in fata alegatorilor si o sa explicam oamenilor ce facem in Parlamentul European, pentru ca suntem in situatia in care, la 12 ani de când am aderat al Uniunea Europeana, foarte multi români nu stiu ce se intâmpla in Parlamentul European. Câti europarlamentari români ati vazut venind sa explice ce se intâmpla acolo? Va spun eu ca sunt multi carora le-au trebuit doi-trei ani ca sa inteleaga ce fac ei acolo si ce pot sa faca si ce nu pot sa faca, d-apoi sa mai explice altora”, a declarat Dacian Ciolos la Zalau.
“Pe lista noastra, avem oameni care de a doua zi dupa ce au fost votati in Parlamentul European pot sa fie operationali, pentru ca stiu foarte bine ce au de facut, ce se poate, ce nu se poate face in Parlamentul European, cum functioneaza lucrurile, care e agenda europeana pentru urmatoarele luni si pentru urmatorii ani si o sa stie sa si explice lucrurile acestea. Asta inseamna pentru noi responsabilitate politica", a mai sous Dacian Ciolos, subliniind ca dupa ce va deveni europarlamentar isi va aloca timp si pentru activitati in tara.