Curtea Gradinitei de copii cu program normal Nr. 7, Zalau, locul unde copiii ar trebui sa se joace cand ies afara, se afla intr-o stare deplorabila. In cursul zilei de ieri, mama unui copil de patru ani ne-a semnalat ca sunt probleme mari, iar copiii nu se pot juca acolo din cauza conditiilor proaste si a pericolului de a se accidenta.
„Curtea e un dezastru. Am incercat sa facem noi, parintii, ceva. Sunt gropi, santuri. Suntem nevoiti sa mergem dupa copii mai devreme ca sa-i luam de la gradinita. Am dorit sa punem gazon, iar directoarea ne-a impiedicat, pe motiv ca e un lux”, ne spune cu amaraciune in voce parintele. „Noi locuim aici, ii aducem la aceasta gradinita pentru ca nu se plateste. Locuim in zona si nu vrem sa ne mutam copiii, dar se pare ca vom fi nevoiti”, sustine parintele care reclama situatia.
Asfalt, beton
si gropi – loc de joaca
Ne-am deplasat ieri la Gradinita de copii cu program normal Nr. 7 pentru a ne informa cu privire la starea curtii. Asa cum ne-a declarat si parintele, curtea e un dezastru. E de-a dreptul periculos pentru copii sa se joace in curte din pricina bucatilor de asfalt si beton ramase dupa scoaterea asfaltului, din pricina gropilor si a santului ce desparte aleea de la intrarea cladirii de curtea unde ar trebui sa se joace copiii.
Educatoarele ne-au spus ca vinerea trecuta directoarea a tinut o sedinta cu parintii, la propunerea acestora, pentru a ajunge la un consens in privinta masurilor care trebuie luate. Cu toate ca educatoarele nu au fost lasate sa participe la sedinta, pentru a nu influenta parintii, acestea ne-au spus ca nu s-a ajuns la nicio solutie. Parintii vor gazon si sunt dispusi sa vina chiar ei sa-l puna, daca e necesar, insa directoarea insista sa se planteze iarba. Parintii nu sunt multumiti de aceasta solutie, intrucat iarba creste foarte greu si, din acest motiv, au vrut sa puna gazon. Educatoarele ne-au spus ca parintii au vrut sa mearga si la Primarie, insa au renuntat, la rugamintea directoarei.
Citadin a trasportat
gratuit molozul
Parintii si educatoarele au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a amenaja curtea. Una din educatoare a vorbit cu un specialist pentru a afla care este cea mai buna metoda sa puna gazon. Acesta le-a recomandat sa sparga asfaltul si betonul de sub asfalt, iar dupa aceea sa puna pamant si gazon. Directoarea ar fi vrut sa puna pamant direct peste asfalt pentru a planta iarba. Cu greu s-a lasat convinsa sa sparga asfaltul, motivand ca transportul de moloz e scump, ca ajunge pana la 500 de lei. Hotarate sa puna lucrurile in ordine, sa creeze un loc de joaca prielnic pentru copii, educatoarele au apelat la firma Citadin, aflata in subordinea primariei, care se ocupa cu transportul molozului. Citadin s-a oferit sa transporte gratuit molozul. Astfel, tot asfaltul spart a fost transportat gratuit de cei de la Ci-tadin pentru a se putea demara lucrarile. Insa acestea nu au avansat, iar curtea arata mai rau ca niciodata. Educatoarele ne-au marturisit ca daca li s-ar fi spus de la inceput ca nu sunt bani, nu mai cereau sa se sparga asfaltul.
A fost vreme proasta,
s-a defectat basculanta…
Directoarea gradinitei, Dana Marian, a declarat ieri pentru Graiul Salajului ca motivul pentru care nu este de acord sa se puna gazon este ca investitia este mult mai mare decat plantatul ierbii. „Am risipi niste bani degeaba”, sustine directoarea. „Atata timp cat putem face mai economic, de ce sa nu o facem?” Dana Marian a subliniat si faptul ca gazonul nu s-ar putea dezvolta daca toti cei 76 de copii l-ar calca in picioare.
In ceea ce priveste lucrarile la curte, directoarea ne-a informat ca se va pune pamant si se va planta iarba, insa lucrarile au fost incetinite de vremea nefavorabila si de faptul ca masina care trebuie sa transporte pamantul s-a defectat.
„Stiu ca sunt nemultumiti parintii, dar doresc sa fac bine pentru copii”, sustine directoarea, afirmand ca nici dansa nu este de acord cu situatia.