In aceste zile cand viforul protestelor bantuie Romania, taranii ar trebui sa fie cei mai linistiti. In sfarsit a venit omatul binefacator pentru painea anului viitor. O imagine idilica in care nu se regasesc politicienii. Pentru ca ei au alte procupari. Nu aflam bunaoara ce suprafata a fost insamantata cu grau in toamna care a trecut nici in Salaj si nici in tara. Nu este oare aceasta prima grija a bunului gospodar? Ce suprafata a fost prevazuta a se insamanta cu grau si cat s-a realizat? Cat de cat, cum s-ar spune simplu, gospodareste. Nu ne spune nimeni acest lucru. Politicienii portocalii, politicienii rosii, politicienii galbeni au alte procupari. Nu samanta sub brazda ii preocupa si nici nemultumirile cetatenilor, ci fotoliile lor actuale si miza electorala. Bobul acela sfant de grau poate fi solutia iesirii din criza. Bobul acela sfant si miraculos. Grija lui este temelia tarii. Cei care au tara pe maini si cei care vor sa o aiba seamana in schimb discordie. Traim in saracie, traim pe datorie, tara nu mai este patria.
Ne incapatanam sa repetam intrebarea: ce suprafata a fost insamantata cu grau? Cat din cat. Stie cineva? Ne spune cineva? Cu ce schimba situatia faptul ca in judet, directorul galben da la Agricultura s-a vopsit in portocaliu? S-a arat mai mult? S-a semanat mai mult? Pe lumea aceasta, in patria noastra draga, exista ceva etern, ceea ce inseamna viata, mirabila samanta de sub brazda. Politicienii sunt putini si nepasatori. {aranii sunt multi, inca temelia tarii. Cumintenia lor tine tara sa nu cada din cui. Se gandeste cineva si la ei, la durerea lor cand nu ara si nu seamana?
Cumintenia taranului tine tara sa nu cada din cui
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...