Cu cât schiați mai des, cu atât mai des va trebui să vă actualizați echipamentul. Tinerii schiorii au adesea nevoie de echipament de schi nou doar pentru a ține pasul cu un corp în creștere. Unora le place pur și simplu să aibă schiuri, cizme, căști etc. noi și strălucitoare în fiecare sezon. Dar modernizarea echipamentului nu înseamnă doar să aveți cele mai noi și modele.
Pe măsură ce avansăm de la începători la intermediari până la, cu suficientă practică, schiori experți, nivelul de echipament pe care îl folosim are un impact tot mai mare, în ceea ce privește performanța. Tehnologia continuă să se îmbunătățească în fiecare sezon, iar o tehnologie mai bună asigură o experiență mai bună. Asta se traduce prin mai multă distracție.
Îmbunătățirea echipamentului de schi are și anumite avantaje de siguranță. Aceeași tehnologie care îmbunătățește performanța echipamentului dvs. adaugă un alt nivel de securitate. Și, din nou, acea liniște sufletească se adaugă întregii experiențe de pe schiuri.
Deci, când este cel mai bun moment pentru a face un upgrade acelei perechi de schiuri? Aceasta este o alegere foarte personală, adesea bazată pe priorități financiare. Acest lucru este de înțeles, deoarece schiorii provin din tot felul de niveluri de abilități, niveluri de angajament și niveluri socio-economice. Totuși, vă putem face câteva recomandări.
Când ar trebui să vă înlocuiți schiurile?
Proiectarea și construcția schiurilor au evoluat foarte mult în ultimul deceniu. Dacă profilul schiului dvs. seamănă mai mult cu Kevin Durant – lung de peste 200 cm și drept ca o săgeată – și mai puțin ca Marilyn Monroe, vă recomandăm să le înlocuiți. Noile forme, materialele și tehnici de construcție contribuie la îmbunătățirea schiului. O pereche de schiuri mai bună va face viraje mai bune. Este greu să puneți un preț pe asta.
În plus, rețineți că schiul în sine, precum și procesul de reglare, pot fi dificile pentru echipamentul dvs. Schiurile se vor uza în cele din urmă. Dacă ați schiat cu forță pe aceeași pereche de schiuri, faceți-vă timp pentru a le inspecta îndeaproape, pentru a evalua starea lor actuală. Verificați marginile și materialele de bază pentru fisuri adânci.
Marginile schiurilor sunt deosebit de predispuse la uzură. Acestea pot deveni atât de subțiri încât sunt susceptibile la rupere. Ar trebui să le înlocuiți înainte de a ajunge la acel „punct de neîntoarcere”. În mod similar, pereții laterali crăpați vor reduce drastic „aderența” schiului.
Aveți grijă, de asemenea, la deteriorarea pe pantă, cum ar fi scobiturile cauzate de roci proeminente. Golurile și găurile sunt deseori reparabile, dar cu cât sunt mai multe reparații, cu atât este mai compromis schiul. Acest lucru este valabil și în cazul „dopurilor” de suprafață care dezvăluie că legăturile de schi au fost mutate și / sau înlocuite de mai multe ori, ceea ce reprezintă o preocupare legitimă dacă ați cumpărat schiuri second-hand.
Chiar și uzura „normală” se adună. Este posibil să fi auzit despre schiuri care au fost „lovite”. Asta nu este o legendă urbană. De-a lungul timpului, materialele de bază se usucă în mod natural (oricât de dedicat sunteți ceruirii). Schiurile încep să-și piardă rigiditatea și stabilitatea. Miezul de lemn prezent în multe schiuri începe să se deterioreze. La fel și pentru epoxii și rășinile care țin schiul împreună. Puneți-le pe toate împreună, iar performanța unei perechi de schiuri va avea de suferit.
Nu așteptați până când schiurile dvs. se dezbină – aveți încredere în propriul „simț” al echipamentului. Dacă skiurile nu se simt la fel ca în anotimpurile trecute, este puțin probabil să fie doar imaginația dvs. Alegeți-vă un set nou de schiuri sau obișnuiți-vă să fiți dezamăgiți.
Când să vă cumpărați o cască de schi nouă
Suntem susținători ai căștilor pentru bicicliști și schiori, din două motive principale. În primul rând, există întotdeauna pericole neașteptate, cum ar fi o groapă pe străzi sau o rădăcină aleatorie sau o piatră pe traseu.
Mai important, există și alți oameni care împart străzile și probabil aveți încredere în ei mult mai puțin decât aveți încredere în dvs. Același lucru este valabil și pentru schi și snowboard. O cască adaugă un alt strat de securitate care să vă protejeze pe dvs. și pe cei dragi.
Și, la fel ca alte echipamente de schi, căștile de schi au parcurs un drum lung, de când au intrat pentru prima dată pe piață. Sunt mai ușoare și mai bine ventilate. Dar nu sunt concepute să reziste pentru totdeauna. Datorită naturii temporale a spumei EPS utilizate în majoritatea căștilor de schi, acestea ar trebui înlocuite cel puțin o dată la cinci ani.
Cu toate acestea, dacă ați avut un accident care a implicat casca, înlocuiți-o imediat. Odată compromisă, nu mai este la fel de eficientă. Și din moment ce vă protejează capul, acesta nu este un loc pentru a reduce costurile.