Ca punct focal si loc de intalnire in casa ta, un televizor cu ecran plat cere sa fie prezentat in mod adecvat. De aceea este atat de important sa ai suport TV bun.
rn
Daca iti plac maratoanele de emisiuni TV, noptile de film sau vrei sa pastrezi pasul cu echipa ta preferata de fotbal, atunci un stand TV va fi un plus bun pentru camera de zi.
Cum sa alegi un suport TV:
1. Alege o inaltime confortabila de vizualizare
Daca gatul tau va sta in unghiuri incomode timp de cateva ore, cat te vei uita la televizor, aceasta este o reteta sigura pentru disconfort.
Asadar, ce trebuie sa faca un suport TV bun este sa pozitioneze ecranul unui televizor la nivelul ochilor. inaltimea recomandata pentru un televizor este de aproximativ 42 inci, dar cea mai buna pozitie depinde de inaltimea canapelei sau a scaunelor. Pentru o configurare personalizata, masoara care este nivelul la care ajunge privirea ta atunci cand stai asezat, asigurandu-te ca regiunea centrala a televizorului nu este mult peste linia ta vizuala. Ia in considerare achizitionarea unui suport TV cu un reglaj pentru a ajusta nivelul televizorului in functie de necesitati.
2. Potriveste dimensiunea si latimea televizorului
Daca esti hotarat sa iei acasa un televizor de 40 sau 50 de inci pentru vizionare de calitate, ca la cinema, gandeste-te cat spatiu pentru perete sau podea trebuie sa rezervi pentru un model extins. Cand spatiul permite, cauta un suport TV mai mare decat ecranul pentru a preveni supraincarcarea inutila, mai ales daca televizorul tau este pozitionat in mijlocul unei camere. Desi un televizor cu ecran plat are, de obicei, o baza pentru distribuirea uniforma a greutatii, risti sa strici ecranul daca suportul TV este prea mic. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca suportul ofera o capacitate de greutate suficienta pentru a sustine televizorul cu ecran plat.
3. Completeaza aspectul camerei
A lucra cu o camera mica sau cu forma neregulata nu inseamna ca trebuie sa sacrifici televizorul viselor tale. Alege un suport TV pivotant pentru a gasi unghiul de vizualizare optim atunci cand spatiul disponibil pentru televizor nu se aliniaza confortabil cu scaunele din camera ta. Un suport TV de colt iti permite sa incadrezi un ecran mare intr-un loc compact, in timp ce un suport TV montat pe perete elibereaza spatiul din fata locului de relaxare pentru a te deplasa mai usor sau a te distra. Chiar daca montezi televizorul independent de un suport, o consola de perete este utila pentru adauga capacitate de stocare in camera.
4. Alege un stil
Un suport TV este disponibil intr-o mare varietate de elemente decorative, de la rafturi esalonate pana la baze rotunjite sau forme asimetrice. Stilurile amestecate duc la un decor confuz, asa ca ramai la un suport TV care se imbina bine cu estetica actuala din camera. Liniile geometrice simple si rafturile deschise surprind senzatia minimalista a unui spatiu contemporan. Alege culori neutre pale, albe sau gri deschis pentru a face camera sa para mai luminoasa si mai spatioasa. Culorile solide intunecate si liniile curate se regasesc printre decorurile tranzitorii, in timp ce lemnul bogat patat, ramele mai groase si detalii ornamentale completeaza eleganta multor camere traditionale.
5. Alege materialul potrivit
Pregateste-te sa gasesti suporturi TV realizate din aceste materiale obisnuite: lemn, sticla, metal si panou din fibra de densitate medie. Lemnul, placajul furniruit si metalul sunt materiale de lunga durata si, deoarece televizoarele din lemn sunt moderat grele, acestea raman deseori stabile atunci cand in jurul lor alearga copii sau animalele de companie. Multe suporturi TV de sticla sunt rezistente si ofera suporturi metalice pentru armare, dar daca vrei sa le pastrezi curate si fara fisuri, este posibil sa fie cel mai bine sa lasi aceste unitati de sticla pentru gospodariile cu trafic redus. Placile din fibra de densitate medie sunt alternative la cost reduse pentru lemn, astfel incat acestea ofera mai putin longevitate, dar sunt suficient de durabile pentru utilizarea zilnica. (Publicitate)