La reprezentațiile de la Bobota, Nadiș și Domnin au participat peste 120 de sălăjeni.

Caravana teatrală Cultură’n Șură poposește și anul acesta în satele sălăjene. 5 localități din județ au fost înscrise pe harta culturală a proiectului care își are rădăcinile chiar pe aceste meleaguri, proiectul pornind, în 2013, în comuna Hida.

Reprezentațiile din 7, 8 și 9 august din satele Bobota, Nadiș și Domnin, unde au participat în medie circa 120 de spectatori sunt urmate de alte două spectacole în Bocșa și Ortelec, în 14 și 15 august.

Programul „Teatru pe uliță” include un atelier de jocuri teatrale pentru copii și o reprezentație pentru publicul larg cu spectacolul „Experimentul”, în regia lui Victor Olăhuț, după texte de Ion Băieșu și alți autori contemporani. Spectacolului i-a fost decernat premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” din Baia Mare, în anul 2017.

Intrarea este gratuită, iar participanții la evenimente sunt rugați să poarte mască de protecție și să respecte regulile de distanțare socială.

Spectacolul „Experimentul”, în regia lui Victor Olăhuț, este o comedie plină de vervă care urmărește relația de prietenie surprinzătoare care se înfiripă între un magistrat și hoțul care i-a călcat pragul, sub excesiv de atenta supraveghere a femeii de serviciu. Din distribuție fac parte actorii Marin Grigore, angajat al Teatrului Mic din București, cunoscut pentru rolurile sale din film și televiziune; Iulian Gliță, actor și profesor coordonator de ateliere de teatru în numeroase proiecte; actrița Florentina Năstase, dublu nominalizată drept cea mai bună actriță pentru rolurile sale din teatru și film.

Atelierul de teatru pentru copii are ca scop dezvoltarea memoriei, a spontaneității, a imaginației și a lucrului în echipă prin intermediul jocului, oferind totodată și câteva sfaturi practice pentru conduita în timpul spectacolului de teatru. Atelierele vor fi susținute de actrița Ana Turos. Echipa proiectului este completată de dramaturgul Flavius Lucăcel.

„Cultură’n Șură” este o organizație non-guvernamentală creată la inițiativa regizorului Victor Olăhuț al cărei principal obiectiv este promovarea și dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la cultură, cu scopul de a diminua diferențele de acest tip dintre comunitățile urbane și cele rurale.