Romanii nu par deloc interesati de campania pentru alegerile europarlamentare si se gandesc mai degraba la scrutinul din iarna cand se va hotari noul presedinte al tarii. Talk-showurile politice si prima pagina a ziarelor abunda de informatii si controverse prinvind sansele prezidentiabililor. Parlamentul european nu reprezinta o tema de interes pentru electorat si nici macar pentru activistii de partid.
O mostra relevanta in acest sens ne-a fost oferita in week-endul trecut de principalele partide de pe esichierul politic care si-au lansat cu surle si trambite candidatii la alegerile prezidentiale in timp ce aspirantii la un post de europarlamentar pareau ca se gasesc la aceste lansari doar din intamplare, pe post de obiecte decorative. Atacuri si promisiuni electorale, scandari euforice si discursuri pline de elan patriotic, asta ne-au oferit cei care doresc sa locuiasca din iarna la Cotroceni si despre asta au scris si gazetele. Europarlamentarele au ramas in subsidiar…
Bruxelles e departe iar europarlamentarii nu dau bani pentru biserici si nici nu frecventeaza (decat in campanii) pomenile electorale cu mici, bere si manele. Activitatea lor ramane o necunoscuta pentru romanul de rand care va merge (in ce procent ramane de vazut) la alegeri in iunie impins de spate tot de primar sau de baronii locali care ii vor spune ce sa voteze. Integrati „de jure” in organismele europene de aproape doi ani nu constientizam inca importanta pe care o poate avea Parlamentul European in viata noastra cotidiana. Europeni cu numele ramanem inca tributari filonului oriental savurand din plin lancezirea in acel „dolce farniente” mioritic si nu prea ne pasa ca ora exacta se fixeaza acum dupa ceasul de la Bruxelles si nu dupa orologiile ruginite de pe malul Dambovitei.
Cui ii pasa de europarlamentare?
Articole
Daniel David încearcă reformarea Educației
Reducerea abandonului școlar, adoptarea planurilor cadru pentru învățământul liceal, susținerea carierei didactice și debirocratizarea sistemului de învățământ sunt câteva dintre cele mai importante obiective ale programului de guvernare în zona Educației. Măsuri pentru reducerea abandonului școlar Una dintre marile priorități ale programuluide guvernare este reducerea abandonului școlar. În acest sens se vor continua și se vor dezvolta anumite programe sociale. Masa caldă în toate școlile din România Reducerea abandonului școlar, promit aleșii în programul de guvernare, va…
Mai mult...Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...