Vremea schimba-toare din aceasta iarna le-a jucat feste autoritatilor publice locale responsabile cu deszapezirea, cu curatirea drumurilor. Vremea se schimba de la o zi la alta. In multe dimineti masinile zalauanilor erau ca niste sanii pe strazile municipiului. Primul polei din decembrie le-a dat batai de cap soferilor, transformand traficul intr-un calvar. La acea data autoritatile au fost prinse pe picior gresit, s-a actionat cu intarziere prin oras, la orele diminetii cand toti se indreptau cu masinile spre serviciu ori cu copiii la scoala patinau din greu. Insa ni s-a spus atunci ca, pe viitor, se va arunca preventiv sare cu nisip. Oare ce inseamna preventiv pentru edilii nostri? Pentru ca au mai fost dimineti in care strazile Zalaului erau poleite sau pline de zapada si nici urma de vreun utilaj cu sare si nisip ori de deszapezire.
La fel si ieri dimineata. Poleiul domnea pe carosabil, soferii se chinuiau la volan de parca erau pe patinoar, chiar si pe bulevard, iar unii au avut ghinionul de a se tampona… Costisitor poleiul asta! Unde erau masinile cu nisip?
Nici soferilor de pe autobuze nu le-a fost usor. Acestia abia opreau in statii pentru a lua oamenii grabiti sa ajunga la munca. Unul a derapat cand cobora din Bradet. Iar o femeie mai slaba de inger aflata in autovehicul s-a speriat asa de tare incat a inceput sa strige. Pai ce sa faca bietul sofer cand carosabilul era ca un derdelus?
Si de parca nu ar fi de ajuns, ca in fiecare an, zapada lasa in urma ei gropi adanci pe strazi, greu de evitat. Si este cu atat mai dificil de circulat cu cat unele nici nu se vad uneori deoarece sunt pline cu zapada. „Distractia” soferilor pe strazile Zalaului si nu numai abia incepe pentru acest an. Oare cand se vor face si la noi drumuri de calitate pentru care sa fie oferite servicii de calitate? Suntem ori ba in UE?
Cu autobuzul pe derdelus
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...