Inginerul Cristian Crișan este, începând de luni, 14 martie, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj, instituție subordonată Administrației Bazinale Someș-Tisa din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române”.
Revenirea lui Cristian Crișan pe funcția de director se produce la aproape doi ani de la înlocuirea sa (în luna mai 2020) cu inginerul Dumitru Gorgan. Cel mai probabil, inginerul Dumitru Gorgan va rămâne director adjunct al SGA Sălaj.
Cristian Crișan a mai fost director al instituției în perioada 2012-2020, când a fost numit în locul lui Dumitru Gorgan, cel care deținuse funcția aproximativ 3 ani (2009-2012).
Practic, în ultimii 13 ani s-a produs o rocadă a celor doi ingineri atât pe funcția de director, cât și pe funcția de director adjunct al SGA Sălaj.
Anterior activității în cadrul Gospodăririi Apelor, Cristian Crișan a fost timp de două luni, în anul 2009, director al Direcției Silvice Sălaj și este președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Sălaj.
Are 54 de ani, este absolvent al Facultății de Silvicultură și Exploatații Forestiere Brașov și a fost elev la Liceul de Matematică-Fizică din Zalău (actualul Colegiu Național ”Silvania”).
Administrația Bazinală de Apă Someş-Tisa este o instituţie publică, cu personalitate juridică, având ca scop cunoşterea, protecţia, punerea în valoare şi utilizarea durabilă a resurselor de apă, aflată în coordonarea Administraţiei Naționale ”Apele Române”, instituție publică de interes național, finanţată din venituri proprii, respectiv din bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Padurilor.
Principalele obiecte de activitate, conform site-ului propriu, sunt gospodăriea durabilă a resurselor de apă în spațiul hidrografic Someș-Tisa; implementarea Directivelor Europene pentru atingerea “stării bune” a apelor din spațiul hidrografic Someş-Tisa; cunoașterea, conservarea și protecția resurselor de apă; apărarea împotriva inundațiilor; exploatarea și întreținerea lucrărilor de gospodărire a apelor; avertizarea utilizatorilor de apă și a autorităților administrației publice locale despre pericolul producerii unor poluări accidentale; asigurarea dezvoltării unitare a infrastructurii în domeniul gospodăririi apelor, prin realizarea unor obiective de interes public național, constând în surse noi de apă și lucrări de apărare împotriva inundațiilor; asigurarea serviciilor de gospodărire a apelor la nivelul solicitărilor; informarea publicului despre problemele apei și ale protecției mediului.
Ca in alte instituții , rocada funcționează! De aia sloganul “ România lucrului bine făcut “ funcționează! Alții nu se mai găsesc ! Cei doi ca și alți directori de instituții sunt pe viața! Și mai vorbim despre politic! “ Călătoria continua! Din zori si pana-n seara construim o tara”
Stai ca vine acum rocada primului-ministru, vine PSD…Drept urmare se pregateste schimbarea si la Directia Silvica…intra la “încălzire” ptr. funcție pistolarul pădurar Benc!