Proiectul ,,Ai carte, ai parte” al profesoarei Mirela Crina Cimpoieș de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Zalău și proiectul ”Învățăm despre siguranță cu Tedi” al profesoarei Mirela Moisi de la Liceul Tehnologic ,,Petri Mor” Nușfalău au obținut în cadrul selecției naționale locurile nouă, respectiv 14, fiind desemnate printre cele mai bune 50 de practici în Educație, profesoarele făcând parte acum din cercul celor mai valoroși învățători și profesori din țară formați prin intermediul proiectului CRED.
”Prin selecția ”Creatori de Educație” ne-am propus să cunoaștem și să facem cunoscuți cât mai mulți profesori care au o contribuție remarcabilă în creșterea atractivității școlii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăța, de a înțelege și de a descoperi lumea în care trăim. Proiectul reprezintă, totodată, o campanie de conștientizare cu privire la prestigiul acestei vocații și importanța creativității dascălilor, calitate reflectată în modul în care sunt valorificate competențele și calitățile fiecărui elev, atât în clasă, cât și în afara acesteia”, spune echipa națională de proiect.
”Sălajul e din nou pe podiumul unui concurs național organizat de Ministerul Educației! Ne bucură foarte mult și este un motiv de mândrie pentru noi faptul că două premii au fost obținute de cadre didactice din Sălaj! Este vorba de doamna profesor pentru învățământ primar Cimpoieș Mirela Crina, de la Școala Gimnazială <Mihai Eminescu> Zalău, și de doamna profesor pentru învățământ primar Moisi Mirela, de la Liceul Tehnologic <Petri Mor> din Nușfalău. Felicitări sincere amândurora, în numele întregii echipe locale a proiectului CRED! Ați reprezentat cu brio învățământul sălăjean în această competiție națională!”, a fost reacția expertului local coordonare-formare din cadrul proiectului CRED, Corina Forț.
Activitățile dezvoltate, însușite și aplicate la clasă de cei peste 170 de finaliști reprezintă ”veritabile modele de bune practici educaționale”; proiectele au fost votate de public și evaluate de o comisie națională formată din experți în domeniu, rezultând cei 50 de câștigători ai selecției de anul acesta.
Activitățile finaliste ale tuturor celor trei ediții „Creatori de Educație” – din anii 2019, 2020 și 2021 – sunt promovate ca modele de bune practici prin intermediul platformei dedicate www.creatorideeducatie.ro.
CRED -„Creatori de Educație” reprezintă, totodată, și o campanie de conștientizare cu privire la prestigiul acestei vocații și importanța creativității dascălilor, calitate reflectată ulterior în modul în care sunt valorificate competențele și calitățile fiecărui elev, în viitorul educației și al societății.