Mosul nostru este bun. Dar pe langa bunatate ar mai merita o incoronare. Si anume cel mai voluntar om de pe Pamant. Caci, nu-i asa? el, mosul – „eschimosul” se ocupa din proprie initiativa in „demersul” sau de a aduce bucurii tuturor copiilor din lume. Ce-i drept, acelora care il asteapta si cred in el. Doar spirit de voluntariat poate fi numita pornirea lui Mos Craciun de a aduce daruri si surprize tuturor acelora ce au suflet de copil.
Cateodata ma framanta o intrebare: generozitatea are neaparat nevoie de egida vreunei sarbatori anume pentru a se manifesta ca atare? Trebuie neaparat sa bata Ajunul Craciunului la usa ca sa reusim sa miluim pe cate un sarman. Eu sunt de parere ca nu. Urmand pilda lui Mos Craciun, poate ca n-ar trebui sa ne bantuie atat de mult ambitiile de marire si excesiva prosperitate. Parvenirea sociala a unora dintre semenii nostri n-ar trebui escaladata pana la paroxism. Iar medicii romani – tot ca exemplu care imi vine acum in minte – plecati prin strainataturi pentru agoniseala, n-ar putea fi putin mai voluntari si sa-i intruchipeze pe „mosii” cei vindecatori pentru copii si semenii propriului popor? Poate ca da. Colindul cel bun e de la roman la roman si nu cel al „colindatului” hai-hui prin lumea larga. Romanul e statornic in vatra. Craciunului ii sta bine acasa. Sarbatori fericite!
Craciunului ii sta bine acasa
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...