Directorul Gradinii Botanice din Jibou, Cosmin Sicora ne-a declarat ieri ca are in desfasurare un proiect ce presupune reproducerea unor locuri indepartate din lume, cum ar fi muntii Himalaya sau Alpi. Anumite spatii vor fi populate cu exact aceeasi vegetatie pe care o au in realitate locurile care se vor „reproduse” la modul cel mai real, oferind vizitatorilor date exacte despre vegetatie si sol.

Tot in desfasurare sunt „Colectia de trandafiri” si „Flora Romaniei”, proiecte ce urmeaza sa fie finalizate, dar se continua si popularea a trei spatii ce vor fi amenajate pentru pauni, fazani si papagali. Sicora a declarat ca va incheia un parteneriat cu norvegienii, cel mai probabil prin luna aprilie a acestui an, referitor la domeniul cercetare.

Alte doua proiecte de cercetare aflate in derulare sunt „Detectarea de energii regenerabile la plante” si „Identificarea unor soiuri de legume cu rezistenta mare la salinitate”.

Directorul Gradinii Botanice spune ca anul trecut s-a inre-gistrat o crestere semnificativa, cu 20 la suta, a numarului de vizitatori. Mai nou, nu exista nunta in orasul Jibou care sa nu fie „sarbatorita” si la Gradina Botanica. Iar autocarele cu elevi din toata tara sosesc aproape in fiecare weekend.

Pretul unui bilet la Gradina Botanica este de cinci lei de persoana adulta, trei lei pentru elevi, iar copiii sub 7 ani au gratuitate.