Viteza cu care evoluează tehnologia şi tehnica depăşeşte de multe ori capacitatea adulţilor de a ţine pasul cu noile apariţiei. Fie că nu sunt la curent din diferite motive cu noua tehnologie, fie că refuză să o utilizeze. Cei mai receptivi sunt, din păcate sau din fericire, copiii la a le utiliza. De exemplu, un studiu realizat la nivel european atrage atenţia că opt din zece copii din România au cont pe Facebook, deşi accesul le este, teoretic, interzis. Copiii utilizează date de naştere fictive la înscriere contului şi reuşesc să navigheze şi să se dea cine vor ei pe Facebook. Studiul mai rată că minorii din România primesc cel mai devreme primul telefon mobil, la 9 ani, după cum arată statisticile, asta pentru că, la noi, părintii sunt îngrijoraţi când cei mici merg singuri la şcoală. Generaţia cu cheia la gât s-a transformat în generaţia cu smartphone. Părinţii mai fac greşeala, la insistenţele micului IT-ist, să le cumpere telefoane inteligente, cu Facebook şi acces la internet. Cei care studiază problematica spun că accesul la internet al copiilor merge mână în mână cu riscuri precum pornografia infantilă, hărţuirea sau furtul de date personale. Atenţie, deci, părinţi, la ce expuneţi copilul.
Conform studiului, 26 la sută dintre copiii din România deţin un smartphone, iar 10 la sută au ta-blete. Odată cu aceste noi mijloace de comunicare şi internetul a devenit mobil, iar numărul pericole-lor la care sunt expuşi cei mici a crescut. stop_coloana 
Din 2010 până în 2014, numărul copiilor din România care au cont pe reţelele de socializare a crescut de la 25 la sută la 80 la sută. Dintre copiii cu vârste între 9 şi 16 ani, care au cont pe astfel de retele, 99 la sută s-au inscris pe Facebook, chiar dacă, oficial, este interzis accesul celor sub 16 ani. La 57 la sută dintre ei au contul public, adică are acces oricine, nu doar din lista de prieteni. Mai mult, 1 din 2 copii afirmă că ştie mai multe despre internet decât părinţii. Asta arată că 1 din 2 copii nu este, teoretic, supravegheat de părinte ce face pe internet, cu cine vorbeşte şi pe ce site-uri intră. Studiul arată că 41 la sută dintre copiii de pe Facebook intră în contact cu persoane pe care nu le cunosc, iar 31 la sută au fost expuşi la imagini sexuale. Riscurile sunt multiple. Părinţii ar trebui să le ia în considerare, pe lângă bucuria că micuţul este foarte isteţ şi ştie să navigheze pe internet mai bine decât cei mari.