CNADR spune ca studiile de fezabilitate pentru celelalte patru subsectiuni urmeaza sa fie aprobate in curand

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta printr-un comunicat ca, la ora actuala, Studiul de Fezabilitate pentru segmentul din autostrada Transilvania care va traversa judetul Salaj a fost revizuit si urmeaza a fi supus avizarii.
La ora actuala exista un studiu de fezabilitate aprobat deja pentru tronsonul Poarta Salajului – Zalau, care include construirea unui tunel in zona Muntilor Meses, in lungime de 2,4 kilometri. Studiul de Fezabilitate a fost elaborat de firma TECNIC Consulting Engineering Romania SRL.

Cele cinci subsectiuni salajene ale autostrazii

Autostrada din Salaj este impartita in cinci subsectiuni, ele facand parte din sectiunea 3B Mihaiesti – Suplacul de Barcau.
Prima sectiune are 13 kilometri si 260 de metri si este cuprinsa intre Topa Mica si Zimbor. Pe acest segment se vor construi 11 poduri si pasaje, un nod rutier la kilometrul 12,8, in apropiere de Zimbor. Segmentul va avea un punct de sprijin pentru intretinere la kilometrul 12,192 si o parcare de scurta durata la kilometrul 10,600.
Subsectiunea 2 este cuprinsa intre Zimbor si Poarta Salajului. Va avea o lungime de 12 kilometri si 240 de metri. Pe aceasta sectiune vor fi construite sase poduri si pasaje rutiere.
Subsectiunea 3 este cuprinsa intre Poarta Salajului si Zalau. Pe acest segment va fi construit si un tunel. Segmentul are o lungime de 12 kilometri si 950 de metri.
Subsectiunea 4 este cuprinsa intre Zalau si Nusfalau. Subsectiunea are o lungime de 28,05 kilometri. Pe acest segment vor fi construite 28 de poduri si pasaje, un nod rutier de coborare langa Zalau si un centru de intretinere la kilometrul 39. stop_coloana
Subsectiunea 5 este cuprinsa intre Nusfalau si Suplacul de Barcau si are o lungime de 13,554 kilometri. Pe aceasta sectiune vor fi construite 12 poduri si pasaje si va exista un nod rutier de coborare langa Nusfalau. Pe aceasta subsectiune va exista si o parcare de scurta durata aproape de Nusfalau si un punct de sprijin pentru intretinere.

Master Planul spune ca autostrada
prin Salaj va fi gata peste doi ani

În total, autostrada din Salaj va strabate judetul pe o lungime de 80 de kilometri. Proiectantul autostrazii din Salaj este SC Iptana SA.
Lucrarile vor incepe prima data la subsectiunea trei, la tunelul din Meses unde deja exista studiu de fezabilitate elaborat. Conform noului Master Plan de Transport, autostrada prin Salaj va fi finalizata in anul 2018.
Pana la ora actuala, autostrada construita a ocolit Salajul. Cel mai aproape ne putem urca pe autostrada la Gilau, insa ne vom putea urca de la finalul anului pe autostrada mai atproape, la Nadaselu, daca se vor rezolva problemele ce vizeaza podul lipsa de peste raul Somes. Se lucreaza intens si la granita Salajului cu judetul Bihor, unde autostrada porneste de la Suplacul de Barcau si ajunge in vama Bors. Pe segmentul din Bihor lucreaza si firma salajeana Consinit.