Administratia judetului e pe cale sa devina si printre primii angajatori dupa ce va prelua si cei peste 1100 de angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta.
„Mai sarac ca anul acesta, ca anul trecut si de cand ma stiu nu am fost niciodata” ar putea spune, citandu-l pe Creanga, presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc. Oficialul se plange ca in luna aprilie 2010, banii care intra la bugetul judetului din impozitul pe venitul global sunt cu 20 la suta mai putini fata de aceeasi perioada a anului precedent.”Asta inseamna ca fie au scazut salariile salajenilor, fie multi si-au pierdut locul de munca. De fapt, ne confruntam cu ambele probleme”, a spus Marc. Si cu toate ca incasarile sunt mai slabe decat anul trecut, administratia judetului se poate lauda ca este cel mai mare investitor din Salaj. Dar, potrivit lui Marc, desi investitiile in infrastructura sunt benefice, situatia denota si o ca mediul privat o duce rau. „Semne de revenire se vad numai la multinationale sau la Simex (care continua sa mearga bine), dar firmele autohtone o duc greu. Mai ales cele mici, ale caror patroni au devenit din contribuabili la buget, beneficiari de ajutor de somaj”, a mai spus Marc.
Mai mult, odata cu preluarea Spitalului Judetean, Consiliul Judetean o sa devina si cel mai mare angajator. Cu cei peste 1100 de angajati ai Spitalul organigrama va ajunge la peste 2700 de angajati. „Ne va fi foarte greu sa gestionam din propriile fonduri si spitalul. Vorbim de cateva miliarde de lei vechi pe care va trebui sa le cheltuim lunar si stim cu totii ca banii pentru sanatate, la nivel national, ajung doar pana in luna iulie”, a adaugat presedintele Consiliului Judetean.