Zalăul a rămas de Revelion fără artifici în centrul orașului pentru că cei care fac parte din Consiliul Local au fost sensibilizați să fie solidari cu victimele de la clubul Colectiv. Consilierii locali au căzut de acord pe 17 noiembrie asupra propunerii lui Darius Groza, fiul cunoscutului bucătar sălăjean Mircea Groza, de a se alătura cauzei răniților din Clubul Colectiv și de a dona răniților din clubul bucureștean Colectiv banii care trebuiau să fie cheltuiți pentru artificii. Nu s-a mai întâmplat însă asta. Zalăul a rămas fără artificii, însă banii pentru artificii se află tot la Primăria Zalău, după cum ne spune viceprimarul Claudiu Bîrsan. “Nu avem niciun cont unde să trimitem banii; din punct de vedere juridic nu știu dacă e legal sau nu să donăm acei bani unei fundații. Banii sunt în conturile primăriei”, a spus Claudiu Bîrsan.
Pentru donarea sumei de 5.000 de lei pentru victemele din Colectiv, în ședința din 17 noiembrie, consilierii locali au votat cu 15 voturi pentru un acord de principiu, cu promisiunea că vor reveni cu un proiect de hotărâre în ședința Consiliului Local din 14 decembrie. Lucru care nu s-a mai întâmplat. Consilierii locali nu au mai votat în 14 decembrie nicio hotărâre prin care anulează focul de artificii sau prin care să doneze banii pentru eventuale nevoi ale victimelor din Colectiv.
În ședința din 17 noiembrie, primarul Radu Căpîlnașiu chiar a sesizat Consiliul Local că nu are niciun rost să doneze banii către victimele din Colectiv, pentru că suma este una modică, de 5.000 de lei, iar împărțit, unei victime nu îi revenea nici măcar suma de 50 de lei. Primarul a venit și cu propunerea de a dona banii altor zălăuani cu probleme grave, însă Darius Groza a insistat, conform procesului verbal al ședinței din 17 noiembrie înregistrat pe site-ul Primăriei Zalău. Consilierii locali au fost de acord cu Darius Groza, dar nici nu au dus demersul până la capăt.
Zălăuanii au rămas astfel fără tradiționalul foc de artificii la trecerea dintre ani, care scotea din casă mii de oameni și îi aducea în centrul orașului pentru a sărbătorii Revelionul.

Șimleu Silvaniei, Jiboul și Cehu Silvaniei
au sărbătorit Revelionul cum se cuvine
Pentru prima dată în ultimii ani, zălăuanii nu s-au putut bucura în noaptea dintre ani de foc de artificii în centrul orașului. Zalăul a fost pustiu de Revelion, în contrast cu toate celelalte orașe din județ. A fost de-a dreptul trist în comparație cu alte municipii, unde s-au organizat inclusiv concerte, Pe platoul de marmură, unde în alți ani se adunau mii de zălăuani la focul de artificii și la un pahar de șampanie, au fost doar câțiva tineri care au aprins petarde și s-au distrat cu mașinuțele electrice. Singurul care a făcut spectacol a fost cunoscutul Hi Man, care a făcut ironic urări Primăriei Zalău.
Pe lângă faptul că șimleu Silvaniei este cel mai frumos oraș din Sălaj când vine vorba de împodobirea de sărbători, primarul orașului Septimiu Turcaș stop_coloana i-a așteptat pe șimleuani să petreacă trecerea din anul 2015 în anul 2016 pe strada Stadionului, lângă nou reabiltiatul bloc ANL. Acolo s-a organizat un foc de artificii de 10 minute, iar Primăria șimleu Silvaniei “a făcut cinste” celor prezenți cu un pahar de șampanie.
La Cehu Silvaniei s-a organizat, la fel ca în anii trecuți, un foc de artificii pus în scenă de o firmă din Oradea. Locuitorii orașului au fost prezenți în număr mare în centrul orașului pentru a serba trecerea dintre ani.
și în Jibou a fost organizat de asemenea un frumos foc de artificii în Piața 1 Decembrie, din centrul orașului, mulți locuitori fiind prezenți pentru a asista la spectacolul luminilor organizat de Primăria Jibou.

Banii donați victimelor din Colectiv n-au ajuns la destinație

Ziarul Evenimentul Zilei a realizat o anchetă în care a dezvăluit cum banii strânși din donații nu au ajuns la victimele din Colectiv, ci au avut alte destinații.
“În acest moment întâmpinăm mari probleme în a accesa banii stranși”, a spus Cătălin Scânteie, chitarist al trupei Hatemode, rănit în incendiul din clubul Colectiv, citat de Evenimentul Zilei. În mesajul postat, acesta îi avertizează pe donatori că banii nu ajung unde trebuie. “Mare atenție, deoarece banii nu ajung la noi, cei care am trecut prin focul iadului, și nici la familiile celor care s-au dus! Dacă doriți cu adevărat să ajutați, o puteți face altfel, nu băgând bani în buzunarul hoților care, în loc să-i dea mai departe, îi aruncă pe tot felul de cearceafuri sau asa-zisă aparatură medicală, care și alea sunt de la donatori!”, a susținut chitaristul. Există cazuri complicate, unde familii întregi au rămas fără singura sursa de venit deoarece mama sau tatăl au murit în urma incendiului. “Unde se duc banii stranși? Pe ce se cheltuie?”, se întreabă supraviețuitorul, citat de Evenimentul Zilei.
O altă victimă din Colectiv, Corina Gabriela Ioniță, care a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, a lansat și ea o serie de acuzații. De data aceasta, la adresa autorităților. “Totul este un fals, nu există nici un plan de sprijinire a victimelor din Colectiv. În cazul meu, deși am o scrisoare din partea medicilor englezi, adresată colegilor de la spitalul care m-a transferat acolo, în speță Elias, aceștia s-au comportat glacial. Mi s-a urat succes în a-mi rezolva singură problemele legate de concediul medical, comandarea mănușilor compresive și chiar găsirea unui fizioterapeut bun la stat sau privat, cum doresc. Păi cum așa, parcă era vorba că vom primi sprijin…?!”, a scris tânăra pe Facebook, citată de Evenimentul Zilei.