Contabilii nu au timp sa deconteze elevilor transportul
Scolile salajene deconteaza cu intarziere banii pentru transport, desi Inspectoratul Scolar Judetean ii trimite la timp.
Concediile contabililor si casierilor din scolile salajene lasa familiile elevilor fara banii pentru transport scolar. Desi cei de la Inspectoratul Scolar al judetului Salaj si-au facut treaba si au trimis scolilor banii pentru decontarea transportului pentru elevi, aceste sume nu au ajuns in posesia elevilor pentru ca la scoli e perioada concediilor si pe la contabilitati bate vantul! Conform normelor metodologice, elevilor care parcurg distante mai mici de 50 kilometri li se deconteaza integral abonamentele de transport, iar celor care parcurg o distanta mai mare li se deconteaza contravaloarea a opt calatorii dus-intors pe semestru.
Aproape patru miliarde de lei vechi pentru transport
Potrivit datelor furnizate de ISJ Salaj, la finalul lunii iulie, au fost trimisi 383.658 de lei scolilor din judet. Banii sunt destinati decontarii transportului pentru elevii care trebuie sa faca naveta pentru a ajunge la scoala. Cu toate ca cei de la Inspectorat si-au facut treaba, nu toti banii au ajuns la familiile elevilor. Personalul de la ISJ Salaj responsabil cu aceste proceduri spune ca „odata ce banii sunt trimisi, depinde de fiecare scoala cum si cand ii imparte. Noi pastram legatura cu contabilele de la scolile din judet, dar nu putem obliga pe nimeni sa isi faca treaba”.
Nu au dat banii pentru ca sunt in concediu
Este cazul Liceului Teo-retic „Ion Agarbiceanu” din Jibou, unde cei care trebuie sa se ocupe de distribuirea banilor si-au luat liber, fara sa se asigure ca exista oameni care sa le preia sarcinile. „Din cate stiu, contabila este in concediu. Probabil ca banii vor ajunge la elevi in septembrie, dupa inceperea scolii”, ne-a spus secretara scolii din Jibou. Doar ca in septembrie incepe din nou scoala, iar parintii elevilor sunt nevoiti sa caute bani pentru abonamente. „Pana acum am primit doar jumatate din banii de transport de anul trecut. Problema e ca nu mai avem de unde sa scoatem bani sa le dam copiilor sa mearga la scoala, daca ei ne deconteaza numai in septembrie. Si daca nu merg copiii la scoala, sunt acuzati ca absenteaza intentionat”, spune o mama suparata, al carei fiu este elev al scolii mai sus mentionate.
Telefonul fara fir
Chiar daca banii ajung la timp in scoli, elevii care fac naveta nu ii pot recupera decat daca dau alti bani pe drum. Informarea elevilor se face prin viu grai, iar acestia sunt nevoiti sa mearga la scolile unde invata si sa intrebe periodic daca isi pot recupera banii. Ulterior, cei care afla vestea, se intorc in localitatea de proveni-enta si spun mai departe informatiile primite. Un fel de telefon fara fir, in care informatia se mai pierde pe parcurs.
Comoditate in scolile salajene
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...