Comisia juridica a Senatului a adoptat marti, 17 septembrie, un raport de respingere a solicitarii procurorilor de a incepe urmarirea penala in cazul fostului ministru al Sanatatii Florian Bodog, acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual. 

rn

"Astazi (nr. 17 septembrie) am procedat la audierea domnului senator Bodog in cadrul cererii de efectuare a urmaririi penale solicitate de Parchetul General. A fost o audiere in care domnul Bodog si-a prezentat punctul de vedere. A raspuns la intrebarile mai multor senatori. A clarificat din punctul de vedere al domniei sale lucrurile care trebuiau clarificate si in final a fost supus votului. Au fost noua colegi prezenti, cinci voturi au fost impotriva, doua voturi pentru si doua abtineri. Plenul este suveran in aceasta cerere, dar in Comisia juridica nu a fost intrunit numarul de voturi pentru un raport favorabil. Noi vom intocmi un raport in care vom explica solicitarea Parchetului, apararea domnului senator si faptul ca in urma votului au fost intrunite doar doua voturi pentru urmarirea penala", a declarat presedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, la finalul audierii. El a adaugat ca raportul va fi depus zilele urmatoare, pentru a intra in sedinta Biroului permanent al Senatului de luni, 23 septembrie, iar apoi in plen.

rn

Florian Bodog, acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual

rn

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a solicitat Senatului sa formuleze cererea de urmarire penala fata de fostul ministru al Sanatatii, Florian Bodog, in prezent senator PSD. Cererea a fost facuta cu privire la savârsirea infractiunilor de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si fals intelectual, in forma continuata, in exercitiul functiei de membru al Guvernului României in perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anuntat Ministerul Public. Totodata, DNA a anuntat ca desfasoara o investigatie care vizeaza suspiciuni de savârsire a unor fapte asimilate infractiunilor de coruptie privind imprejurarea ca un membru al guvernului a facut demersuri pentru ca o persoana angajata in functia de consilier personal sa isi incaseze drepturile salariale pe o perioada de 12 luni, fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului.

rn

Vicepresedinte natioanl al PNL, deputatul Lucian Bode ne-a declarat ca parlamentarii liberali voteaza "ca de fiecare data PENTRU" ridicarea imunitatii parlamanetare

rn

Senatorul PSD, Gheorghe Pop ne-a declarat ca: "Nu se voteaza ridicarea imunitatii pentru ca senatorii nu au imunitate. Se cere avizul pentru inceperea cercetarilor. Este vot secret, in aceaste conditii nu pot sa anticipez cum o sa votez peste o saptamana sau o luna cand va fi introdusa solicitarea DNA in plenul Senatului. De principiu eu nu ridic mana impotriva unui coleg daca eu nu vad dosarul. Am oarecare experienta pe fondul acestor probleme si in conditiile in care eu nu vad dosarul nu o sa ma pronunt pe aceasta speta. Daca pana luni (nr. 23 spetembrie) o sa vad dosarul, o sa vad despre ce ii vorba. In cazul lui Tariceanu am sustinut ca nu trebuie cercetat pentru ca intruneau elementele constitutive ale unei infractiuni. Din aceasta privinta noi ne-am impotrivit trimiterii in judecata. Asa o sa ma pronunt si acuma. Daca vad ca din dosar rezulta elemente prin care se intrunesc elementele constituirii unei infractiuni o sa ma pronunt pentru, daca nu o sa ma pronunt impotriva."

rn

Senatorul PMP, Cristian Lungu ne-a declarat ca: "Sunt pentru ridicarea imunitatii parlamentare, dar trebuie analizate foarte bine documentele. Pana acuma eu am votat toate cererile DNA de ridicare a imunitatii. Nu a existat nici un caz in care sa votez impotriva. Dar daca Doamne fereste vine un dosar asa facut numai din pix, politic sa-l numim, normal ca trebuie sa te uiti, sa fi atent."