Două familii de pe strada Viitorului din Zalău deplang lucrările proaste care s-au făcut la blocurile ANL.
Cine crede că in momentul in care ai obţinut o locuinţă ANL ţi-a pus Dumnezeu mană in cap şi ai scăpat de toate grijile vieţii, se inşeală amarnic. Pentru două familii de pe strada Viitorului, din cartierul Dumbrava Nord, blocurile DM9, respectiv DM11, apartamentul ANL, mai bine spus garsoniera, reprezintă un calvar. De cand s-au mutat nu prea au putut să se bucure de noua locuinţă primită de la Primărie, ba le-a căzut tavanul in cap, ba s-au umflat uşile sau pereţii s-au umplut de mucegai. Acum cele două familii fac demersuri la Primărie pentru a primi un apartament cu două camere fiindcă sunt familii cu patru membri şi stau in garsonieră, pe cand persoane singure sau fără copii beneficiază de apartamente, susţin ei.
„A căzut tavanul peste fetiţă”
„Prima dată cand ne-am mutat in blocul ANL a crăpat tavanul, dar erau incă muncitorii aici pentru a face ultimele retuşuri şi l-au reparat ei. Acum incepe să crape tavanul din hol, iar pereţii sunt plini de igrasie”, ne spune o tanără de 22 de ani, locatară a blocului DM9 şi mamă a doi gemeni. Tanăra speră ca la incheierea celor cinci ani de contract să nu fie pusă să suporte reparaţia lucrărilor executate prost şi a uşilor din casă care s-au umflat la nici un an de la primirea garsonierei. Blocul DM9 nu este singurul caz din cartierul Viitorul. V.K., mamă a două fetiţe, locuieşte din DM11 şi ne-a spus că la scurt timp după ce s-au mutat in garsonieră a căzut tavanul peste o fetiţă in timp ce aceasta dormea. „Ne-a căzut tavanul in bucătărie prima dată, apoi in cameră chiar peste fetiţă, nu ne-a ajutat nimeni să reparăm, toate reparaţiile le-am făcut pe cheltuială proprie”, ne spune oftand mama supărată.
Patru intr-o garsonieră mucegăită
Incepand cu vara acestui an, familiei Ş.D. din blocul DM9 li s-au mai adăugat doi gemeni frumoşi şi voinici. Cei doi soţi incearcă acum să obţină un apartament cu două camere. Capul familiei suferă de diabet şi hipoacuzie lucru pentru care ii este foarte greu să işi găsească un loc de muncă. Momentan trăieşte din pictură, domeniu in care are studii superioare. Şansele să primească un apartament sunt extrem de mici. Conform unor surse din Primăria Zalău, din punct de vedere legal familia respectivă poate avea un apartament cu două camere doar dacă se inţelege cu un proprietar de apartament să-i dea la schimb garsoniera, situaţii in care municipalitatea nu se impotriveşte. Chiar dacă se eliberează un spaţiu locativ, fie că s-a renunţat la el sau au fost evacuaţi locatarii, cei care primesc locuinţa vor fi următorii pe lista aprobată de Consiliul Local pentru repartizarea ANL-urilor şi nu familiile numeroase.
Coşmarul din ANL
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...