Inspectoratul Şcolar Judeţean a punctat ieri in cadru festiv reuşitele şcolare din anul şcolar anterior.
Cea de-a IV ediţie a Zilelor Invăţămantului Sălăjean a culminat ieri cu mai multe acţiuni organizate la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţan (ISJ) Sălaj. Manifestările au debutat cu inaugurarea extensiei clădirii ISJ şi Casei Corpului Didactic (CCD), o investiţie in valoare de 7,5 miliarde de lei vechi, in care au fost amenajate biblioteca şi sala de lectură a CCD, un centru multimedia, centru de documentare şi informare precum şi birouri ale inspectorilor şcolari. Alături de inspectorul şcolar general, Ioan Abrudan, la tăierea panglicii au luat parte prefectul Sălajului, Alexandru Vegh, secretarul judeţului, Cosmin Vlaicu, primarul municipiului Zalău, Radu Căpilnaşiu şi deputatul Lucian Bode.
Manifestarea a continuat cu mai multe acţiuni de promovare a rezultatelor educaţionale din anul şcolar anterior. Mircea Breban, inspector şcolar pe probleme de management, a prezentat cele patru proiecte ale ISJ şi CCD, finanţate din fonduri europene, aflate in derulare.
Au urmat două lansări de publicaţii. Prima a avut la obiect prezentarea “Cărţii şcolilor sălăjene”, o frumoasă incursiune in istoricul unităţilor de invăţămant din judeţul Sălaj, pornind de la descrierea geografică a localităţii, atestarea documentară a şcolii, rosursele materiale şi umane, proiectele şi rezultatele deosebite ale elevilor şi cadrelor didactice.
CCD Sălaj a readus in lumina tiparului buletimul informativ al cadrelor didactice “Şcoala sălăjeană”, care conţine toate activităţile metodice din anul şcolar 2010-2011.
Premii pentru reuşita şcolară
Un moment deosebit de emoţionat a fost premierea unui număr de 71 de elevi care in anul şcolar trecut au obţinut premii la faza naţională a olimpiadelor şcolare. De asemenea, au fost premiaţi profesorii lor, care le-au indrumat paşii spre reuşită şcolară.
ISJ nu i-a uitat nici pe dascălii care au ieşit la pensie in anul şcolar anterior, care cu dăruire şi pricepere au slujit educaţiei in general şi formării de caractere şi valori morale a sute, chiar mii de oameni, in special. Sărbătoarea din acest an a Invăţămantului sălăjean se desfăşoară in perioada 15-21 noiembrie. Peste 450 de activităţi derulate la nivelul unităţilor de invăţămant au avut drept obiectiv sublinierea importanţei şcolii şi educaţiei in societate şi in viaţa fiecărui om. Astăzi, au loc cercurile pedagogice pe specialităţi, prilej cu care elevii sunt liberi.
Sambătă, Şcoala Gimnazială “Silvania” din Şimleu Silvaniei va găzdui cea de-a IV-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică “Teodor Topan”.
Şcoala sălăjeană, in sărbătoare
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...