Peste 1,5 milioane de români traiesc cu mai putin de 3 euro pe zi, se arata într-un raport publicat de Monitorul Social, preluat de hotnews.ro. Ceea ce inseamna ca cei 10 la suta cei mai saraci români câstiga sub 974 de euro pe an.
”Saraci exista peste tot, dar saracii nostri sunt sensibil mai saraci decât cei din celelalte tari: veniturile celor 10 la suta cei mai saraci români sunt de 10 ori mai mici decât ale celor 10 la suta cei mai saraci europeni”, se arata in documentul citat.
Ponderea în totalul national al veniturilor ce revin zecimii din populatie cu cele mai mici venituri este o masura a inegalitatii distributiei veniturilor (cu cât ponderea este mai mica, cu atât inegalitatea este mai mare). Celor mai saraci 10 la suta dintre români le revin doar 2 la suta din totalul veniturilor. Este cea mai mica proportie înregistrata în Uniunea Europeana.
Estimarea facuta pe baza veniturilor totale disponibile, rata saraciei relative a fost în anul 2016 de 25,3 la suta. Ceea ce inseamna ca 5.000.000 de romani sunt sarcai, potrivit Institutului National de Statistica. In perioada 2013 – 2016, rata saraciei a evoluat ascendent, de la valoarea 23,0 la suta, la 25,3 la suta in 2016.
Potrivit INS, cea mai ridicata incidentta a saraciei e in randul celor cu varsta de sub 18 ani. Peste o treime dintre acestia s-au aflat sub pragul de saracie.
Cinci milioane de romani sunt saraci, iar 1,5 milioane traiesc cu mai putin de 3 euro pe zi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...