Romania post decembrista nu ne-a oferit, din pacate, oameni politici demni de a ocupa macar un sfert de pagina in actualele sau viitoarele manuale de istorie. Dar, pentru a nu cadea in pacatul generalizarii trebuie mentionat ca si aceasta regula a clasei politice populata cu lumpeni are cateva exceptii. Corneliu Coposu sau Ion Ratiu ne-au reamintit ca pot exista si adevarati barbati de stat si ca inainte de fi condusi de comunistii semianal-fabeti i-am avut in fruntea tarii pe Iuliu Maniu,Ion Mihalache, Virgil Madgearu… Tot din zona partidelor istorice i-am avut si pe liberalii postdecembristi care au reusit (si inca reusesc, spre deosebire de taranisti) sa fiinteze in conditii destul de onorabile pe scena politica pastrandu-si principiile doctrinare. Iar cand vine vorba de principii doctrinare discutia se poate incheia aici. Membrii celorlalte partide din Romania nu impar-tasesc neaparat crezuri comune, ci, mai degraba s-au coalizat pentru a atinge anumite obiective, personale sau de grup. PDL-ul nu este altceva decat o sorcova politica formata, in mare parte, din securisti si comunisti reesapati, taranisti si liberali frustati si o armata de oportunisti adusi laolalta de un presedinte jucator care le-a asigurat, vreme de cativa ani, posibilitatea de a se bucura de ciolan. Nici la UDMR nu putem vorbi neaparat de valori doctrinare, fiind vorba de o organizatie orientata strict inspre rezolvarea problemelor unei minoritati etnice. Pana si jucaria fostilor comunisti, PSD-ul, e pe cale sa se strice devenind dintr-un partid cu pretentii de stanga, un SRL condus de Vanghelie si Geoana, in care primeaza jocurile de culise in defavoarea competentelor si a programelor construite pe principii doctrinare. In linii mari cam acesta ar fi tabloul de familie al clasei politice autohtone. Dezamagitor sau nu, singura posibilitate de a rani in aceasta menajerie ramane votul electo-ratului. Dar pare-se ca respectam cu incapa-tanare dictonul – „Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita”.
Chiar pe astia ii meritam?
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...