Asociatiile nonguvernamentale au dovedit in ultimii ani ca pot realiza ceva bun pentru societate cu fonduri putine, primite din diverse surse si cu oameni interesati mai putin de bunastarea lor proprie si mai mult de binele celor din jur. Statul, in schimb, apartine politicienilor, al caror unic scop este propasirea personala. Au adus in colaps tot ce inseamna domeniu social in Tara Romaneasca. Oriunde ne indreptam privirea – sanatate, asistenta sociala, persoane cu dizabilitati – peste tot e jale. Statul a blocat posturi, fondurile sunt insuficiente, spitalele au ajuns deplorabile, banii pentru tratamentele bolnavilor cronici sunt rationalizate, iar banii alocati institutiilor sunt cheltuiti tot cu „interes”. Satui, cetatenii au preluat initiativa, iar ceea ce reusesc sa faca organizatiile nonguvernamentale si asociatiile este demn de luat exemplu. Intrebarea general valabila care o pune tot romanul e de ce ei pot si Statul nu? Totul inseamna vointa! Sunt oameni ambitiosi, care au trecut prin diverse situatii si care au gasit resursele necesare pentru a lupta. Si lupta in continuare pentru a imbunatati viata celor pe care statul i-a dat la o parte, carora nu le-a acordat macar sansa minima la supravietuire. In sistemul public vedem contrariul – fiecare trebuie sa castige cat mai mult pentru propria persoana, furand din banul public sau chiar si de la cel care nu are. Norocul nostru, al zalauanilor, este ca avem nume precum Dorica Dan sau Laura Bungentianu care reusesc, impreuna cu echipele lor, sa faca Salajul cunoscut. Reusesc sa ofere oamenilor un dram de speranta si clipe de „mai bine”. Chiar si copiii au fost motivati sa se implice si se creaza astfel o noua generatie. Cine va invinge – sistemul sau noi toti?
Cetateni de exceptie compenseaza lipsurile guvernarii
Articole
În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...Gata vacanța! A început Modulul 3
Miercuri, 8 ianuarie, elevii s-au întors la cursuri. A început cel de-al treilea modul din acest an școlar, care va dura până în data de 7 februarie, 14 februarie sau 21 februarie, după caz, în funcție de decizia fiecărui inspectorat școlar în parte. Elevii vor avea o vacanță de o săptămână, în perioada 10 februarie – 2 martie 2025, tot la alegerea inspectoratelor școlare. Modulul 4 de cursuri va începe în 17 februarie, 24 februarie sau 3 martie,…
Mai mult...