La nivelul judetului Salaj, locurile de munca oferite de angajatori sunt in continua crestere. In luna ianuarie, numarul locurilor vacante a fost de 258, in februarie a ajuns la 343, iar in luna martie acesta aproape s-a dublat, ajungand la 650. Oferta se adreseaza, in cea mai mare parte, celor cu studii medii: croitor, asamblor articole metalice si textile, muncitor necalificat. Pentru cei cu studii superioare oferta se reduce la unu-doua locuri: pentru ingineri sau in domeniul serviciilor.
La bursa locurilor de munca de acum o luna, 305 persoane au fost selectate pentru incadrare din cele 516 locuri vacante. Locuri disponibile in fiecare luna a acestui an au fost pentru cei cu studii medii: lucratori confectii, croitor, muncitori constructii.
Chiar si pe o piata a muncii in continua contractie, in care numarul de aplicatii pentru un post liber s-a triplat fata de anul 2008, angajatorii inca mai intampina dificultati in a-si gasi cei mai buni specialisti. Desi numarul angajatorilor care nu-si gasesc salariatii de care au nevoie a scazut cu 26 de procente fata de anul trecut, peste o treime dintre manageri declara ca si in 2010 este foarte greu sa angajeze oamenii cei mai buni, potrivit unui studiu recent. In topul celor mai cautati angajati pe piata muncii se mentin, ca si in ultimii doi ani, inginerii, muncitorii calificati si reprezentantii de vanzari. In categoria muncitorilor calificati intra electricienii, zidarii, tamplarii, contructorii, instalatorii sau sudorii. De obicei, aceasta categorie de angajati trebuie sa aiba anumite competente specializate, care presupun experienta sau se invata in cadrul unui program de ucenicie. Acest rezultat al studiului confirma faptul ca nu atat numarul candidatilor disponibili pe piata muncii este important, cat mixul si nivelul competentelor acestora.