Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihică Jibou are, incepand de ieri, un nou corp de clădire, care ii va adăposti pe beneficiarii rămaşi in vechea locaţie din castelul Beldy. Noua construcţie a fost inaugurată ieri la pranz in prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, a primarului oraşului Jibou, Eugen Bălănean, şi a primarului localităţii Aalten, din Olanda. Noul corp de clădire are un număr de 66 de locuri de cazare, spaţii de recuperare (club, ateliere ergoterapie), de consiliere (socială, psihologică) şi spaţii administrative, potrivit Cristinei Ciobanu, directorul Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihică Jibou, şi este amplasat tot pe strada Stejarilor, nr.265, alături de celălalt corp al Centrului construit in 2007 prin Programul Phare, cu o capacitate de 46 de locuri, astfel incat pentru o parte din beneficiari s-au putut asigura condiţii cores-punzătoare de viaţă, a menţionat Cristina Ciobanu.
Investiţia pentru clădirea inaugurată ieri a fost realizată integral din bugetul Consiliului Judeţean Sălaj Cristina Ciobanu, directorul Centrului, a ţinut să aducă mulţumiri reprezentanţilor administraţiei judeţene printr-un scurt discurs susţinut după inaugurarea clădirii, prin tăierea panglicii de către Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj, primarul oraşului Jibou, Eugen Bălănean şi primarul localităţii olandeze Aalten.
Centru nou de recuperare neuropsihică
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...