Dupa experienta deschiderii a doua centre sociale, doi primari se gandesc sa mai ofere asistenta sociala si altor categorii defavorizate. Este vorba de Mesesenii de Jos si Crasna. Astfel, potrivit informatiilor primite de la primarul Sandu Bercean (Meseseni) pana la aceasta data, reprezentantii primariei au finalizat studiul de fezabilitate al centrului multifunctional destinat ingrijirii varstnicilor. Proiectul vizeaza fondurile programului FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala).
Unitatea ar putea gazdui 30 de persoane in fosta Casa a Specialistului din Mesesenii de Jos.Tot aici ar putea fi infiintata o cantina sociala pentru persoanele defavorizate, in ideea ca s-ar renunta la ajutorul acordat prin Legea 416/2001 in favoarea unei mese calde oferite zilnic. Reiteram faptul ca in localitatea Mesesenii de Sus functioneaza un centru de zi pentru copii.
Tot in cadrul programului FEADR s-a depus, de catre primaria Crasna, proiectul pentru un alt centru multifunctional. Din cele aflate de la primarul comunei, dl. Pop Emeric, se spera ca in curtea primariei sa prinda contur, cat de repede, un centru de zi pentru 20 de copii. In plus, sunt in lucru proiecte pentru accesarea de fonduri prin Ministerul Muncii pentru construirea a doua unitati similare noi la Ratin si Huseni, precum si pentru extinderea centrului de zi din Marin (unde ar mai putea fi create inca zece locuri).
Centrele sociale – componenta a dezvoltarii rurale
Articole
Cele mai utilizate vămi din Bihor și Satu Mare se închid definitiv
Începând cu data de 1 ianuarie 2025, se închid definitiv mai multe puncte de trecere a frontierei de stat a României, la granițele cu Ungaria și Bulgaria. Odată cu intrarea terestră în Spațiul Schengen, vom avea posibilitatea de a ne deplasa în interiorul Uniunii Europene fără a mai fi supuși unor controale la frontiere. În acest context, Ministerul de Interne a stabilit închiderea definitivă a următoarelor puncte de trecere a frontierei de stat a României cu Ungaria:…
Mai mult...România, declarată una dintre cele mai sigure țări din lume
România se numără printre statele cu cel mai scăzut nivel al criminalității, oferind o situație mai favorabilă din acest punct de vedere decât multe țări vest-europene. Conform rapoartelor Departamentului de Stat al SUA și ale Comisiei Europene, România este recunoscută ca o țară foarte sigură pentru cetățeni și turiști. În „Raportul pentru cetățenii americani care călătoresc în afara granițelor”, România este indicată ca având un risc scăzut și foarte scăzut de infracțiuni, clasându-se pe locul 25 în…
Mai mult...