Cei mai săraci dintre săracii Sălajului primesc pachet suplimentar cu alimente de la Uniunea Europeană
Primăriile din judeţ încep redistribuirea pachetelor cu alimente de la Uninea Europeană care le-au rămas pe stoc. Oana Labo, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj, instituţie care se ocupă de implementarea programului la nivel judeţean, ne-a declarat că se va acorda doar câte o cutie cu alimente pentru fiecare persoană beneficiară. Pentru că pachetele rămase nu ajung la toţi beneficiarii din sezonul decembrie 2014 – februarie 2015, prioritizarea se va face în ordinea stabilită prin Hotărârea de Guvern numărul 799/2014, privind implementarea programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate, art.3, alin 1. Conform prevederilor actului normativ, ordinea priorităţii este următoarea: familiile sau persoanele singure beneficiare de ajutor social, conform Legii 416/2001, familiile beneficiare de alocaţiile pentru susţinerea familiei, şomerii indemnizaţi, pensionarii cu pensii sub 400 de lei, beneficiarii pensiilor sociale minime garantate (de 400 de lei), persoanele cu handicap grav şi accentuat (adulţi şi copii) neinstituţionalizaţi, persoanele care beneficiază de sprijin financiar sau indemnizaţii acordate invalizilor, veteranilor şi văduvilor de război, etc. stop_coloana
Primăria Zalău redistribuie pachete în perioada 17 – 23 martie
Primăria Zalău, prin Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară (DASC), împarte persoanelor defavorizate câte un pachet suplimentar de alimente gratuite de la Uniunea Europeană. Un număr de 3.220 de pachete suplimentare vor fi distribuite în perioada 17 – 23 martie persoanelor nominalizate pe listele iniţiale şi pentru care a fost făcută distribuţia alimentelor în perioada decembrie 2014 – februarie 2015.
Distribuirea se va face la Punctul Termic nr. 38 situat pe str. Avram Iancu – cartierul Brădet, în zilele lucrătoare, între orele 8.00 – 16.00, pe baza actului de identitate, în original, a transmis Manuela Ghiuruţan, purtătorul de cuvânt al primăriei Zalău.
Fiecare cutie reprezintă jumătate din cantitatea distribuită anterior şi va conţine 3 kilograme făină albă, 3 kilograme mălai, 2 kilograme de zahăr, 2 litri de ulei, 400 grame paste făinoase, 4 conserve carne de porc, 3 conserve carne de vită, 5 conserve pate de ficat.
