O portie de 100 de grame de stridii aduce 900% din nevoile zilnice de zinc ale unui adult. Scoicile contin mult fier, iar homarul reprezinta o excelenta sursa de seleniu, care stimuleaza sistemul imunitar. Tot ce vine din mare si din ocean are un continut crescut de iod si ajuta metabolismul sa-si intensifice arderile prin stimularea glandei tiroide, atentioneaza nutritionistul Mihaela Bilic. De altfel, niciodata nu mancam suficient peste asa ca un consum regulat, chiar zilnic, de carne asigura aportul adecvat de acizi grasi esentiali. Nu va temeti de caloriile pe care acest tip de carne l-ar putea aduce. Dimpotriva, datorita continutului redus de calorii, pentru a reprezenta o masa completa, pestele trebuie asociat cu glucide lente (orez, cartofi, mamaliga) si cu legume de orice fel, care completeaza aportul de fibre si vitamine. Zeama de lamaie ajuta la digestia proteinelor si creste absorbtia de fier din peste.