Cele mai importante probleme ale salajenilor care au fost sesizate catre prefectul judetului s-au referit, pe parcursul anului 2013, la aplicarea legilor fondului funciar. Cu toate ca numarul solicitarilor funciare a scazut fata de anii anteriori, au fost formulate cereri de restituire de terenuri in conditiile Legii nr.247/2005 in proportie de 30 la suta din intregul numar de audiente. Si daca tot suntem la capitolul numar de audiente, din raportul Institutiei Prefectului Judetului Salaj reiese ca au fost primiti in audiente de catre conducerea institutiei un numar de 283 de cetateni.
In ceea ce priveste Relatiile publice, aici au fost consiliati 119 cetateni, dintre care 14 au depus petitii. Au mai fost solicitari de locuri de munca, locuinte, ajutoare financiare sau sociale, precum si urgentarea solutionarii dosarelor referitoare la acordarea de despagubiri, conform Legii nr.9 pe 1998 si Legii nr.10/2001.
Potrivit aceluiasi raport, un procent de 39 la suta din interventii au vizat solutionarea stop_coloanaunor probleme si situatii personale ale cetatenilor, probleme de interes comunitar, solicitari de ajutor financiar, locuri de munca, probleme locative, raporturi litigioase sau reclamatii.
Cetateni din mai multe asezari salajene (Marca, Cosniciu de Sus, Pericei, Badacini) au reclamat in audiente la Institutia Prefectului distrugerea culturilor agricole de catre animalele salbatice, in speta mistreti. Cu toate acestea, comparativ cu anii anteriori, s-a observat o scadere a numarului de petitii. De aici se poate deduce fie ca nemultumirile salajenilor au fost mai putine in 2013, fie ca increderea oamenilor in reprezentantul Guvernului in teritoriu a inceput sa scada.