Normal, eu si ceilalti cetateni ai Romaniei, fie ei docili sau protestatari, ar trebui sa respectam institutiile statului si sa avem deplina incredere in ele. Dar din pacate prea putina lume le respecta si, mai ales, s-a ajuns ca prea putina lume sa aiba incredere in ele. |i chiar asa, de ce sa avem incredere in conditiile in care Statul roman nu face nimic ca sa ne protejeze. Singurul lucru pe care Statul roman il face este acela de a cere, ba chiar de a ne lua cu japca, dar fara sa ofere ceva inapoi. Cand ni se cere ceva trebuie sa executam imediat, pentru ca altfel suntem penalizati. Dar cand cerem noi ceva, trebuie sa avem rabdarea lui Sisif pentru ca statul nu face altceva decat sa te amane, sa-ti puna fel de fel de pedici, care mai de care mai „legale”. Daca totusi iti ofera ceva, parca ti-ar face un mare favor. Statul ne cere sa ne platim taxele la timp, si majoritatea dintre noi o fac, dar cand cerem sa stim ce s-a facut sau se va face cu acesti bani, ni de tranteste usa in nas cu celebra replica „nu e treaba voastra”. Reprezentantii de frunte ai tarii s-au laudat atata amar de vreme ca nu ne vindem tara, dar au lasat-o sa moara, prada escrocilor de tot felul si de toate natiile. Ce a facut statul sa ne protejeze? Ne-a taiat pensiile si salariile, ne-a cocosat cu tot felul de taxe, care de care mai istete, ca de abia mai respiram de ele, de am ajuns sa avem un nou sport national – evaziunea fiscala. Cert este ca suntem statul cu cele mai multe taxe din Europa, cel putin. Ne mai lipseste taxa pe aer, pe care o minte isteata, poate se va decide sa o aplice. In loc ca statul sa se ingrijeasca sa avem caldura in casa, sa avem acces neingradit la sanatate, sa avem preturi rezonabile la hrana, reprezentantii sai se ocupa de licitatii trucate, de impartiri de ministere de care cu cinism spun ca sunt in folosul nostru. Problema e ca pentru mine, ca si pentru cateva milioane bune de romani, statul nu mai prezinta credibilitate.
Ce-mi da mie statul?
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...