Prin primavara un deputat de la PNL a depus la Parlament o initiativa legislativa pe care a denumit-o simbolic "Legea Librariei din Teleorman", prin care sa se acorde finantare de la stat pentru deschiderea de librarii, in special in orasele in care acestea lipsesc, la noi inca nu lipsesc, dar nu se stie.
rn
"E greu sa gasesti forta de munca, salarii majorate in fiecare an, iar lumea isi cumpara carte de pe on-line."
rn
Pe Dorel Labo consilierul local din partea PNT-CD-ului (partid care la nivel local are un numar daca nu egal, cel putin nu foarte mare decat cel al librariilor din Zalau), l-am abordat dupa ce s-au raspandit niste zvonuri ca libraria "Octavian Paler" din centru s-ar inchide, el spune ca deocamdata nu, acolo are doua fete care momentan sunt in concediu. Cu aceasta ocazie consilierul ne-a vorbit si despre greutatea de a mentine deschise aceste librarii in contextul lipsei fortei de munca in judet si a concurentei feroce din mediul on-line. "E greu sa gasesti forta de munca, salarii majorate in fiecare an, iar lumea isi cumpara carte de pe on-line. Putina lume mai vine in librarie sa-si cumpere carte sa o rasfoiasca. E foarte greu sa facem fata concurentei pe on-line" spus Dorel Labo". Referitor la forta de munca, tin sa amintesc un fapt, pe cand domnia sa era la PNL si sustinea la o conferinta de presa ca "somajul a scazut in Salaj", asta in conditiile in care multi din judet au fost fortati sa emigreze.
rn
Sunt interesati zalauani de cultura?
rn
"Noi tot ne dorim numai declarativ in Zalau sa avem cultura, sa avem librarii, sa avem teatru, sa avem tot felul de chestii, dar nu prea participam" a mai sublinat Labo, insa in parte ii dam dreptate, in parte nu pentru ca la Zalau cel putin pe partea de teatru, exista un proiect de teatru (Curtea Artistilor) in derulare, care vedem ca atrage public, acum ramane de vazut cum s-ar putea creste interesul pentru carti si implicit vanzarea lor prin intermediul librariilor in contextul digitalizarii.