A primit doi ani cu executare, fara sa se tina cont de recidiva dupa condamnarea mai veche la sase ani din dosarul deschis in 2014
Tribunalul Salaj a dat sentinta în dosarul in care tanarul zalauan Hendea Vlad Mihai a fost inculpat anul acesta, dupa ce a mai fost judecat o data si condamnat tot pentru trafic de stupefiante, in dosarul mafiei drogurilor din Salaj destructurate in 2014. Hendea Vlad Mihai a fost considerat in 2014 capul gruparii infractionale, alaturi de el fiind inculpati alti 17 tineri.
Cu o condamnare la inchisoare din primul dosar, dar nepusa in practica pentru ca s-a facut apel, Hendea nu s-a cumintit, iar anul acesta a fost prins din nou. Iar noul proces s-a incheiat cu o condamnare la doi ani de inchisoare cu executare.
Condamnarea anterioara, din primul dosar, dar care se judeca acum la Curtea de Apel, era de sase ani de inchisoare, din care patru pentru trafic de droguri si doi pentru un furt mai vechi. Cu toate acestea, Tribunalul Salaj l-a condamnat acum pentru noua fapta la numai doi ani de inchisoare si nu ii pune in carca si condamnarea mai veche.
“S-a admis cererea formulata de aparatorul ales al inculpatului si a dispus schimbarea incadrarii juridice retinute in rechizitoriu in sensul înlaturarii starii de recidiva”, spune sentinta. Iar din cei doi ani i se deduce timpul retinerii si al arestarii preventive, adica trei luni si 17 zile. Lui Hendea I s-au confiscat 7500 lei rezultati in urma vanzarii de droguri si i s-au imputat 2.000 lei cheltuieli judiciare catre stat. Si la aceasta condamnare Hendea are drept de apel in zece zile.
Tribunalul Salaj a condamnat mafia drogurilor la ani buni
de inchisoare, dar se asteapta decizia Curtii de Apel Cluj stop_coloana
Mafia drogurilor din Salaj destructurata in 2014 a fost condamnata vara aceasta, in data de 9 iunie, de Tribunalul Salaj la ani buni de închisoare. Insa toti inculpatii au facut apel la Curtea de Apel Cluj, de unde se asteapta o decizie finala.
Cea mai grea pedeapsa îi revine lui Hendea Vlad Mihai, care a primit patru ani de închisoare cu executare si înca doi ani de închisoare dintr-un dosar mai vechi în care era acuzat de furt. Fratele lui, Hendea Dan Marian, a primit pedeapsa de un an si patru luni de închisoare, însa pentru ca inculpatul a fost arestat preventiv timp de trei luni, magistratii au decis sa-i dea pedeapsa cu suspendare. Inculpatul Grigorie Constantin Viorel a primit patru ani de închisoare, din care i se scad opt luni, cât a fost în arest la domiciliu. Mandachi Petru a fost condamnat la un an si patru luni de închisoare, din care i se reduc opt luni, cât a fost în arest preventiv. Dragos Marcel Nicolae a primit doi ani si opt luni de închisoare, din care i se vor scadea noua luni, cât a stat în arest preventiv si la domiciliu. Lazar Alexandra Mihaela a primit un an si patru luni, iar Cornis Mariana a primit doi ani si opt luni, din care i se scad cinci luni, cât a fost arestata preventiv. Cornis Florin Mihai a primit 3 ani din care i se vor scadea 5 luni, cât a stat in arest la domiciliu. Sabo Nistor Dan a primit un an si trei luni din care i se vor scadea însa opt luni, cât a stat arestat preventiv. Rafa Florin Daniel a primit un an si 5 luni de condamnare cu suspendare. Nagy Marton a primit un an si trei luni cu suspendare, din care i se vor scadea noua luni, cât a stat arestat la domiciliu. Aceeasi pedeapsa a primit-o si Vaszi Florin Bill. Erdoi Istvan Roland a primit 9 luni si zece zile cu suspendare.