Odata cu sosirea primaverii, tot mai multi copii au iesit la joaca in preajma blocurilor. Un lucru cat se poate de normal. Doar ca acum intra „in scena” obrazul gros al unor proprietari de case sau terenuri care si-au sapat fantani sau puturi in propria ograda. Si ce-i cu asta, veti spune. Nu ar fi nimic daca acesti „buni gospodari” ar si acoperi respectivele fantani sau macar ar construi un parapet de 50-80 cm deasupra pamantului. O astfel de fantana a fost sapata in cartierul Dumbrava Nord din Zalau, in spatele Scolii Gimnaziale „Corneliu Coposu”, pe strada Bucurestiului nr.51. Fantana nu este doar neacoperita de proprietar pentru a-i proteja pe copiii care se joaca in zona, ba este chiar cu circa 70 cm sub nivelul solului, asa cum puteti vedea in fotografie. Avand in vedere ca proprietatea nu este imprejmuita, aceasta fantana este un real pericol pentru copii. Noi, vecinii, am incercat sa acoperim fantana cu cativa paleti din lemn. Cum proprietarii acestui teren raman indiferenti la rugamintile noastre de a acoperi fantana, speram ca, prin vocea dvs., sa fim bagati in seama de proprietar sau de autoritatile locale, inainte de producerea unei nenorociri.
Capcane pentru copii
Articole
Termene prelungite la Casa Verde Fotovoltaice din cauza instalatorilor neserioși
Termenele de implementare a proiectelor depuse pe Casa Verde Fotovoltaice vor fi prelungite cu până la 6 luni pentru cei care s-au confruntat cu probleme generate de instalatori neserioși. În paralel, programul este afectat de confuzii legislative și interpretări fiscale discriminatorii legate de TVA-ul aplicat bateriilor de stocare. Proiectul urmărește extinderea perioadei de implementare a proiectelor demarate în 2023, având în vedere obstacolele întâmpinate de beneficiari, în special în obținerea certificatelor de racordare. Principalele cauze ale întârzierilor…
Mai mult...Tentative de fraudă prin folosirea identității unor bănci. Cum operează infractorii
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează privind o campanie de fraudă prin folosirea identității unor bănci. ”Odată cu începerea anului, atacatorii din mediul online profită de anumite acțiuni pe care mulți le desfășurăm, precum actualizarea informațiilor bancare. Trimit SMS-uri pretinzând că sunt de la astfel de entități pentru a ne întinde capcane”, atenționează DNSC. SMishing-ul este o formă de fraudă similară cu phishing-ul, dar realizată prin intermediul mesajelor text (SMS), combinând termenii „SMS” și „phishing”. Cum…
Mai mult...