Partidul Social Democrat Sălaj a depus marți, la Biroul Electoral Județean, listele de candidaturi pentru alegerea reprezentanților Sălajului în cele două Camere ale Parlamentului României – Camera Deputaților și Senat.

La eveniment, candidații au fost însoțiți de echipa de campanie – președinți de organizații locale, primari, consilieri locali și consilieri județeni, simpli membri de partid.

Dosarele de candidaturi, așa cum a precizat președintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt, au fost depuse împreună cu aproape 24 de mii de semnături de susținere, adunate din fiecare localitate a județului.

”Am depus astăzi la Biroul Electoral Județean listele cu candidații Partidului Social Democrat Sălaj pentru alegerile parlamentare din data de 1 decembrie. Aceste liste au fost însoțite de un număr de aproape 24 de mii de semnături, un număr care reprezintă tot atâția sălăjeni care au încredere și susțin echipa PSD. De altfel, încrederea sălăjenilor este justificată, pentru că noi venim cu o echipă de profesioniști; o echipă de oameni care au demonstrat că fac performanță fiecare în domeniul lui de activitate. Iar listele pentru Camera Deputaților și Senat sunt deschise de doi oameni care, pe unde au trecut, au făcut să fie mai bine ca înainte. Așadar, calea sigură pentru România este Marcel Ciolacu Președinte, iar calea sigură pentru Sălaj este Ionel Ciunt – deputat și Dan Ghiurco – senator. (…) Trebuie să ajungă în Parlament oameni care se pricep la administrație, oameni care se pricep la politică. Vreau să-i asigur și pe zălăuani, și pe jibouani, și pe sălăjeni în general, că niciun proiect nu se va opri; ba, dimpotrivă, fiind acolo săptămână de săptămână, putem urgenta aceste proiecte, ca să se finalizeze într-un ritm mai alert. În concluzie, putem face mai mult și mai bine pentru oameni și pentru Sălaj”, a declarat Ionel Ciunt, după depunerea candidaturilor.

Dan Ghiurco a precizat că decizia de a candida a venit urmare a faptului că a demonstrat că poate face performanță atât în mediul privat, cât și în administrație. ”La Jibou am atras fonduri europene și guvernamentale pentru a transforma comunitatea noastră. Noi suntem în pragul unor alegeri și, împreună cu colegul meu Ionel Ciunt, ne dorim să transformăm Sălajul așa cum am demonstrat că putem transforma comunitățile locale. Cheia sunt investițiile strategice și o dezvoltare durabilă, ne dorim ca tinerii noștri să își dorească să rămână în Sălaj, turismul să înflorească, într-un cuvânt, ne dorim un Sălaj modern și european”, a spus Dan Ghiurco.

Candidații PSD Sălaj pentru Camera Deputaților și Senat

La alegerile din 1 Decembrie pentru Camera Deputaților, PSD Sălaj deschide lista cu primarul Municipiului Zalău – Ionel Ciunt, urmat de deputatul în funcție – Florian Neaga, de președintele interimar al Organizației Femeilor Social-Democrate (OFSD) Sălaj – Anda Ciobanu, de președintele Tineretului Social Democrat (TSD) Zalău – Larisa Ciupe, iar în completarea listei sunt consilierul județean în funcție – Anca Irimiea și primarul ales al Orașului Cehu Silvaniei – Ciprian Antișan.

La Senat, deschizător de listă este primarul Orașului Jibou – Dan Ghiurco, urmat de președintele TSD Sălaj și viceprimar al Jiboului – Vlad Pașcalău, de Corina Ilieș – candidat al PSD pentru Primar al Comunei Ileanda și de directorul adjunct al Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Zalău și consilier județean – Ovidiu Costinaș.