Restaurantele si-ar putea relua activitatea in interior, cu incepere din 1 iulie, in urmatoarea etapa de relaxare, daca numarul cazurilor de imbolnaviri cu noul coronavirus nu va exploda, a estimat ministrul Economiei Nationale, Virgil Popescu.
Intr-o sedinta la Camera Deputatilor, Virgil Popescu a spus ca nu poate trece peste recomandarile Institutului National de Sanatate Publica, ale Ministerului Sanatatii si ale medicilor, in ceea ce priveste deschiderea restaurantelor.
“Este aceeasi masura de populism de care a dat dovada Partidul Social Democrat. Eu sunt ministru al Economiei. Imi doresc ca economia sa restarteze cat mai repede. Imi doresc ca economia sa treaca peste aceasta pandemie, dar nu pot trece peste recomandarile Institutului National de Sanatate Publica, ale Ministerului Sanatatii, ale medicilor, care ne spun ca probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este in interiorul restaurantelor. Eu zic ca ar trebui cel mai prudent sa mai asteptam doua saptamani (…)”.
Ministrul Economiei a mai anuntat ca industriile afectate de noul coronavirus, pe perioada starii de urgenta, vor fi sustinute cu fonduri provenite de la Uniunea Europeana, potrivit evz.ro.
“Vor fi bani europeni care vor merge spre hoteluri, HoReCa, evenimente si transporturi.Vor fi bani nerambursabili, granturi de 350 de milioane de euro. Vor fi si 550 de milioane pentru investitii. Acolo e nevoie de o coparticipare de 15%”, a mai aratat ministrul legat de sustinerea pe care o vor primi firmele din industria turismului.