Daca nu-ti gasesti un loc de munca in Romania, stii o limba straina de circulatie internationala si ai si permis de conducere iti poti gasi lesne un loc de munca in strainatate. Nu ai nevoie de specializari sau de experienta in vreun domeniu. Iti poti schimba radical modul de viata, daca alegi sa muncesti ca “au pair” intre-o tara precum Marea Britanie, Olanda, Spania sau chiar Statele Unite ale Americii. Dupa un an in Marea Britanie poti primi permis de munca si te poti angaja in orice domeniu.
Initial, modalitatea de angajare ca “au pair” era frecventa in cazul studentilor care se duceau la studii in strainatate si care, pentru a-si perfectiona limba si pentru a cunoaste mai bine cultura tarii respective intrau intr-un astfel de program.
Acum, firmele de intermediere nu mai cauta in mod special studenti, orice persoana cu varsta intre 18 si maximum 30 de ani avand posibilitatea sa intre intr-un program “au pair”.
Pe langa „work and travel”, programele „au pair” pot deveni, de asemenea, o sursa de venit pentru tinerii care vor sa munceasca in strainatate.
Mai concret, programele “au pair” constau in plasarea de ingrijitoare pentru copii direct in familiile acestora, persoana astfel angajata urmand sa locuiasca la familia respectiva si sa participe la toate activitatile cotidiene.
In general, familia gazda ofera cazarea si mesele gratuit si uneori pune la dispozitia angajatului si o masina cu care acesta duce copiii la scoala sau in oras. Unele familii cu dare de mana platesc si cursuri pentru invatarea limbii de catre persoana angajata si asigurarea medicala.
Programul pentru cei care muncesc in regim “au pair” difera, in functie de necesitatile familiei respective, de la 25 de ore la peste 30 de ore pe saptamana, iar remuneratia este, de asemenea, diferita. Castigurile saptamanale pornesc de la 80 de euro si pot ajunge si la 200 de euro (sau de lire sterline, in cazul Marii Britanii). Angajatul are doua zile libere pe saptamana si poate merge impreuna cu familia la care munceste in vacanta sau in diferite excursii.
Cele mai multe oferte pentru programe “au pair” disponibile in prezent pe site-urile de recrutare sunt pentru Marea Britanie, Olanda, Spania sau Statele Unite. Contractele sunt pe perioada determinata, in general pe sase luni sau un an, dar pot fi prelungite daca familia la care lucrezi isi doreste acest lucru.
Pentru a intra intr-un program “au pair”, firmele de recrutare cer taxe pentru procesarea dosarului, care ajung, in general, pana la 800 de lei, la care se adauga costul biletului de avion.
Conditii pentru a intra intr-un program “au pair”:
Varsta minima 18 ani
Cunostinte medii de limba engleza sau limba tarii in care vrei sa lucrezi
Diploma de bacalaureat
Permis de conducere categoria B
Cazier judiciar care sa certifice ca nu ai antecedente penale
Stare de sanatate foarte buna
Calea cea mai simpla sa obtii permis de munca in strainatate!
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...