Oameni de cultura, oficialitati locale si judetene, politicieni si reprezentanti ai mass media i-au sarbatorit in week-endul ce tocmai a trecut pe membrii redactiei Caiete Silvane, care se incapataneaza de cativa ani buni sa aduca in fata cititorilor din Salaj, si nu numai, un produs cultural de calitate.
Cea de a III-a editie a revistei Caiete Silvane a fost organizata in colaborare cu Consiliul Judetean si Centrul Culturii Traditionale Salaj, precum si cu sprijinul mai multor institutii de cultura si a administratiilor publice locale din Zalau, Cehu Silvaniei si Basesti (Maramures).
Deschiderea editiei din acest an a avut loc vineri, 26 martie 2010, de la ora 16, in Sala festiva a Colegiului National „Silvania” din Zalau.
A doua zi, sambata, invitatii la eveniment au avut parte de o execursie la Basesti, locul in care s-a nascut Gheorghe Pop de Basesti, localitate care a facut parte din judetul Salaj, dar care acum apartine de Maramures. Tot sambata, a fost facuta a „halta culturala” si la Cehu Silvaniei, unde s-a desfasurat un recital de poezie si proza sustinut de participanti la Zilele „Caiete Silvane”. Evenimentul cultural s-a bucurat de prezenta mai multor oameni de cultura, scriitori, poeti si publicisti din Targoviste, Alba Iulia, Cluj Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare si Bistrita.
Caiete Silvane la aniversara
Articole
România închide 33 de puncte de trecere a frontierei, din 1 ianuarie
Începând de miercuri, 1 ianuarie 2025, 33 de puncte de trecere a frontierei – rutiere, feroviare, în regim de bac și portuar – odată cu aderarea totală a României la Schengen, conform unui proiect de hotărâre de Guvern. Acesta a fost inițiat și publicat în transparență decizională de Ministerul Afacerilor Interne, având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri imediate, pentru aplicarea Deciziei Consiliului Uniunii Europene din data de 12 decembrie 2024 prin care, începând cu data de…
Mai mult...Sfântul Ștefan
Dragi cititori, astăzi, în a treia zi de Crăciun, bisericile ortodoxe și greco-catolice îl prăznuiesc pe Sfântul Ștefan, primul martir creștin. Potrivit Noului Testament, Ștefan a fost unul dintre cei șapte bărbați ”plini de Duh Sfânt și de înțelepciune”, aleși de către apostoli pentru a îndeplini calitatea de diaconi. Ștefan a fost și unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos care l-a urmat pretutindeni și care a asistat direct la faptele sale. Calitățile tânărului Ștefan au strălucit printre…
Mai mult...