Bunul simț există doar ca un cuvânt în dicționar. E de ajuns să ne uităm în jur și să vedem cum se înjură bezmetic prin trafic, cum nu se mai respectă regulile niciunde, cum tinerii îi îmbrâncesc pe cei vârstnici și chiar cum unii vârstnici se comportă ca și cum li s-ar cuveni totul, doar pentru că au ajuns la o anumită vârstă. Dacă la nivel de societate nu suntem capabili să dăm dovadă de un gest de bun simț, nu ne putem aștepta să găsim așa ceva la nivel de Guvern sau Parlament. Pentru că cei de acolo sunt oglindirea noastră, a unei națiuni, o națiune care s-a obișnuit să aleagă calea ușoară, care ocolește subtil problemele etice și morale. Nu e loc de bun simț aici. Ne mai mirăm atunci când vedem certurile de copii mici ce au loc între Ponta și Antonescu? stop_coloana Ne mai mirăm când îi vedem pe cei din opoziție cum încearcă din răsputeri să împroaște prin toate metodele posibile cu noroi? Dacă nici măcar între membrii aceluiași partid nu există un strop de bun simț, țara nu are cum să ofere o ima-gine bună nici locuitorilor săi tineri, ce se vor viitorul națiunii, și nici celor care privesc de afară. Vorba aceea, “scopul scuză mijloacele”, iar mijloacele se află sub standardele bunului simț, așa cum nici scopurile nu mai sunt mărețe.
Bunul simț există doar in dicționar
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...