Proiectul de lege care prevede publicarea zilelor libere de peste an inainte de data de 15 ianuarie a fiecarui an, a fost adoptat pe 26 iunie 2019, de plenul Camerei Deputatilor. Astfel, Guvernul va publica toate zilele libere acordate conform Codului muncii, nemaiputand, ulterior, pe parcursul anului, sa revina asupra datelor cu ordonante de urgenta.
"Pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an, se stabilesc prin hotarare a Guvernului, pentru personalul din sistemul bugetar, zilele lucratoare pentru care se acorda zile libere, zile care preced si/sau care succed zilelor de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, prevazute la alin. (1), precum si zilele in care se recupereaza orele de munca neefectuate" se arata in document.
Initiatorii proiectului au sustinut ca predictibilitatea zilelor libere va ajuta angajatii sa isi planifice din timp minivacantele/rezervarile, investitorii si angajatorii vor sti din timp cand se va lipsi, iar firmele din domeniul turismului se vor pregati din timp cu oferte pentru aceste perioade, potrivit legestart.ro.
Zile libere care au mai ramas in acest an: 15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie (sambata) Sfantul Andrei; 1 decembrie (duminica) Ziua Marii Uniri; 25 decembrie (miercuri) Craciun; 26 decembrie (joi) Craciun.
Bugetari: Zilele libere se vor anunta pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...