Programul „Prima casa” s-a transformat in primele o mie de case deja vandute in mai putin de o luna, de cand acest program a devenit operational, a declarat, sambata, premierul Emil Boc, care a inspectat lucrarile de pe autostrada Bucuresti – Ploiesti, in judetul Prahova.
Potrivit primului-ministru, acest lucru deblocheaza sectorul constructiilor, metinand locurile de munca in acest sector si permite celor care plateau chirii sa renunte la aceasta cheltuiala si sa-si plateasca ratele la propria locuinta. In acest context, Boc a spus autoritaile tin sub control rata somajului, la nivelul de 6,3 la suta.
Premierul a adaugat ca, din nefericire, foarte multe resurse publice sunt cheltuite „fara niciun fel de noima” de catre unele structuri guvernamentale, respectiv de unele agentii din subordinea Guvernului”.
Intrebat despre situatia Inspectoratului de stat in Constructii, Boc a spus ca la ISCIR se afla in lucru echipe de control si ca prin angajarea raspunderii Guvernului in cursul lunii septembrie, veniturile unor agentii vor fi aduse la bugetul de stat. „Nu suntem prea iubiti noi, din acest Guvern, pentru ca taiem cu bisturiul acolo unde se fac cheltuieli nejustificate”, a mai spus Emil Boc.
Persoanele care vor sa ia credite prin programul „Prima Casa” vor plati un avans de 5% pentru o locuinta de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenta din pretul de achizitie, iar rata dobanzii va fi EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.
Boc: Programul „Prima casa” s-a transformat in primele o mie de case vandute in mai putin de o luna
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...