Guvernul Boc a supravietuit motiunii de cenzura. La fel si masurile de austeritate pe care le impune. La sustinerea lui Boc au pus umarul si parlamentarii salajeni ai puterii: deputatii Lucian Bode si Seres Denes, precum si senatorul Fekete Andras.
Motiunea de cenzura depusa de PSD a cazut cu 228 de voturi, minimul de voturi ca motiunea sa treaca fiind de 236.
Deputatul PDL Lucian Bode, deputatul UDMR Seres Denes si senatorul UDMR Fekete Andras au votat impotriva motiunii de cenzura si prin urmare a vointei celor din colegiu, care i-au ales in functia pe care o ocupa pana in 2012. Cu toate ca in saptamanile premergatoare votului motiunii de cenzura salajenii le-au cerut sa voteze pentru motiunea de cenzura, parlamentarii puterii au votat cum a dictat partidul, nu au tinut cont de parerea oamenilor din colegiu.

Ultima speranta, a bugetarilor si pensionarilor ca nu se vor taia salariile si pensiile, s-a spulberat. Opozitiei i-a mai ramas totusi o cale sa se impotriveasca masurilor de austeritate propuse de catre Guvernul Boc, si anume contestatarea legilor la Curtea Constitutionala. Este foarte putin probabil ca aceasta instanta sa nu dea un aviz favorabil legilor, din moment ce in tot acest timp pana la votarea motiunii de cenzura, presedintele Traian Basescu a facut presiuni asupra judecatorilor.

PENSIONARII S-AU IMBRANCIT CU JANDARMII
Toata tevatura creata in Parlament, in jurul dezba-terii motiunii de cenzura, s-a rasfrant si in strada. Nemultumirile oamenilor legate de masurile de reducere a salariilor bugeta-rilor si a pensiilor au dege-nerat ieri la protestul organizat de sindicate in fata Parlamentului. Convinsi ca pot influenta votul motiunii de cenzura, protestatarii au scandat ^Demisia, demisia^ si ^Jos Guvernul^ si au incercat in repetate randuri sa rupa lanturile de jandarmi pentru a patrunde in Palatul Parlamentului. Intr-un numar vizibil inferior protestatarilor, jandarmii s-au trezit cu oua si flacoane in cap, aruncate de multimea revoltata.
BOC PUTEA FI LINSAT
La momentul intrarii in Parlament, pazit de garzile de corp, Emil Boc a ales o intrare secundara pentru a evita multimea stransa in fata Casei Poporului. Premierul a avut o idee inteleapta, deoarece in momentul in care a luat cuvantul in fata plenului reunit al celor doua camere ale Parlamentului, oamenii iesiti in strada au aruncat cu sticle si alte obiecte in ecranul pe care se transmiteau imagini in direct cu seful Executivului. Multi dintre protestatari erau in stare chiar sa-l linseze pe primul-ministru daca acesta se afla in mijlocul lor in acel moment.

BASESCU, HITLER SI CEAUSESCU
Sindicalistii veniti la protest l-au asemanat pe presedintele Romaniei cu dictatorul Hitler, mai mult de atat unii batrani au adus portrete ale lui Nicolae Ceausescu si au incendiat pozele care-i infatisau pe Boc si Basescu. Doua autocare cu sindicalisti din Prahova au adus marionete infipte in teapa, fiecare infatisandu-l pe unul din ministrii cabinetului Boc, facand referire la timpurile in care voievodul Vlad Tepes ii tragea in teapa pe cei care au comis nelegiuri sau au furat.