Biserica a găsit in vreme de criză modalitatea de a ajuta pe toată lumea, inclusiv pe sine, fără să supere pe nimeni. Se transformă in bancă, instituţie care nu merge niciodată in pierdere. Astfel, „pentru a veni in sprijinul oamenilor care vor să ia un credit in condiţii avantajoase”, mai marii bisericii ortodoxe romane s-au gandit la o soluţie. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a infiinţat o Casă de Ajutor Reciproc a Clericilor şi Mirenilor, de unde se vor putea lua imprumuturi cu o dobandă de 6 la sută, scrie Mediafax. Primele imprumuturi sunt deocamdată de maximum 5.000 de lei şi cu o dobandă de 6 la sută pe an. Ca să obţină un imprumut de la CAR-ul Mitropoliei, enoriaşul trebuie doar să completeze o cerere şi să indeplinească două condiţii: să aibă un venit constant şi să fie creştin ortodox. Nu contestă nimeni faptul că oamenii aflaţi la ananghie trebuie ajutaţi financiar pentru a ieşi din impas, insă această Casă de Ajutor Reciproc mi-a ridicat mai multe semne de intrebare. De unde are această Mitropolie bani suficienţi pentru a da credite? Aduc preoţii bani de acasă sau tot din contribuţiile „clericilor şi mirenilor” se oferă creditele? Nu in ultimul rand, de ce pretinde CAR-ul Mitropoliei dobandă pentru o sumă de bani „care vine in sprijinul oamenilor”? Primul pas a fost făcut, maine – poimaine o să ne trezim că s-a infiinţat Banca Enori-aşilor, in adevăratul sens al cuvantului, care va da credite ipotecare şi dacă nu reuşeşti să iţi achiţi ratele va pune sechestru pe bunuri, in numele lui Dumnezeu.
Biserica iţi dă credit cu dobandă mică
Articole
Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...Elevul Roland Petrean și profesorul său, Florin Morar, premiați de ministrul Educației
Roland Petrean, elevul de la CNS Zalău care ne face cinste cu fiecare participare a sa la competiții naționale și internaționale de informatică, a fost premiat de ministrul Educației, Ligia Deca, pentru rezultatele sale excepționale. Alături de Roland Petrean, a fost premiat și profesorul Florin Morar, cel care îl pregătește, îl susține și îl îndrumă. Recompensată a fost și unitatea de învățământ pe care o reprezintă, Colegiul Național „Silvania” Zalău. Ministerul Educației a organizat marți, 17 decembrie,…
Mai mult...