Autorul accidentului de luni, de pe Pietonala Unirii din Zalău, când o fetiță a fost lovită și a ajuns la UPU Zalău cu fractură la nas, a fost identificat de polițiști.

Biciclistul vitezoman este un băiat de 13 ani, care este cercetat acum într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

”La data de 14 octombrie, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a fost sesizat, prin apel 112, despre faptul că la o unitate medicală din municipiul Zalău s-a prezentat o femeie de 34 de ani, din Zalău, împreună cu fiica sa minoră, de 4 ani, care, în timp ce se afla pe aleea pietonală din municipiu, ar fi fost acroșată de un biciclist care a părăsit locul evenimentului fără încuviințarea organelor de poliție și a cărui identitate este necunoscută. Astfel, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău au demarat verificări, iar, în urma investigațiilor efectuate, au identificat biciclistul în cauză ca fiind un tânăr de 13 ani, din Zalău”, a precizat, pentru Graiul Sălajului, Diana Bonțe, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj.

Vă reamintim că tatăl fetei ne-a trimis la redacție un mesaj însoțit de poza fiicei sale, ajunsă la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Zalău. Bărbatul spunea că cel care a accidentat-o pe fetiță se dădea cu bicicleta, cu viteză și fără a avea mâinile pe ghidon.

„Fetița a suferit răni la față în urma impactului si a fost dusă la urgență unde s-a constatat că are fractura la nas. Nu este urma de poliție și (…) fac ce vor și ne omoară copiii care se joacă pe drum. Vă rog să scrieți în ziar despre acest eveniment”, a fost mesajul primit de la tatăl fetiței.

Potrivit IPJ Sălaj, în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.