Conducerea bibliotecii intenţionează să-l preia ca patron spiritual pe scriitorul sălăjean Vasile Avram.
Biblioteca Judeţeană „Ioniţă Scipione Bădescu” Sălaj vrea să-şi schimbe patronul spiritual, al cărui nume il poartă incă din 1957. Conducerea bibliotecii publice a inceput deja demersurile pentru schimba-rea denumirii in Biblioteca Judeţeană „Vasile Avram”. Potrivit directorului instituţiei, Florica Pop, biblioteca publică a judeţului intenţionează să preia numele sălăjeanului Vasile Avram in luna iunie, de ziua de naştere a scriitorului.
Vasile Avram, cunoscut poet, prozator şi publicist ardelean
Publicistul şi scriitorul Vasile Avram s-a născut la 17 iunie 1940, in satul Lemniu, comuna Letca. S-a stins din viaţă pe 12 decembrie 2002 la Sfanta Mănăstire Nicula, unde este şi inmormantat. Este licenţiat in filologie la Universitatea din Timişoara şi filosofie la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. A avut o bogată activitate publicistică in ziare şi reviste din Transilvania.
Din 1994 pană la sfarşitul vieţii a fost cadru didactic la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. A publicat zeci de volume de poezie şi proză.
Ioniţă Scipione Bădescu, scriitorul sălăjean prieten cu Eminescu
Contemporan cu Mihai Eminescu, Ioniţă Scipione Bădescu a fost un remarcabil scriitor şi om de cultură din secolul al XIX-lea, contribuind la luminarea maselor şi promovarea literaturii romaneşti alături de mari scriitori ai vremii. S-a născut in comuna Răstolţ la data de 15 mai 1847 şi a decedat in 4 octombrie 1904 la Botoşani. A fost un cunoscut poet, scriitor şi publicit roman. A urmat studiile universitare la Budapesta şi le-a continuat la Iaşi şi Bucureşti. La Iaşi a devenit membru al Societăţii Junimea şi s-a imprietenit cu Mihai Eminescu. A lucrat ca redactor la ^Timpul^, alături de marele poet naţional şi de Ion Luca Caragiale. A avut o intensă activitate publicistică la o serie de publicaţii din Moldova şi Transilvania. La Botoşani scoate publicaţia ^Curierul roman^ pe care reuşeşte să o menţină pană la sfarşitul vieţii.