Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat, luni, la Slatina, ca de la 1 septembrie se incearca implementarea unui program de lucru al medicilor bazat pe „timpul de lucru european”, intrucat Romania foloseste in continuare un program de lucru „de tip sovietic”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ministrul social-democrat al Sanatatii a afirmat ca medicii romani au un program de lucru „de tip sovietic”, mentionand ca unii ajung sa faca garzi ce depasesc chiar si 30 ore. „Faptul ca stau 36 de ore este exact ceea ce incercam sa corectam. Romania si Albania sunt singurele tari din aceasta zona care folosesc programul de lucru de tip sovietic”, a spus Bazac.
Potrivit ministrului, incepand cu luna septembrie se va incerca implementarea in spitalele din Romania a unui program de lucru de tip european. „Vrem ca din 1 septembrie sa trecem la timpul de lucru european, astfel incat medicii sa nu mai ajunga sa faca garzi atat de lungi, pe de o parte, iar pe de alta parte, programul de asistenta medicala sa fie mai lung, astfel incat bolnavii sa poata beneficia in mod continuu si fara fragmentari de asistenta medicala”, a mai spus Ion Bazac.
Bazac: Vrem ca medicii sa treaca la timpul de lucru european
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...