Un tanar de 16 ani, elev in clasa a V-a la „Speranta”, l-a agresat miercuri pe un elev din clasa a VII-a de la Scoala „Mihai Eminescu”. Incidentul a ajuns in atentia Politiei la sesizarea parintilor copilului agresat.
Un elev de clasa a VII-a de la Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Zalau a fost agresat, zilele trecute, de un „vecin” de la Centrul de Educatie Incluziva „Speranta”. In urma incidentului, parintii copilului agresat au depus o petitie la Politia Municipiului Zalau, in urma careia politistii au demarat o ancheta. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, Nadia Serban, parintii au solicitat in petitie ca atacatorul copiilor lor sa fie doar avertizat de politisti, fara a reclama fapte de violenta, reprezentantul IJP precizand ca, daca cercetarile aflate in derulare vor evidentia altceva, se va trece la schimbarea incadrarii faptei.
Contactat de noi, Sorin Boldan, directorul Centrului „Speranta”, ne-a declarat ca autorul incidentului este un copil – problema, evaluat de Directia pentru Protectia Copilului ca avand „tulburari de comportament”. In varsta de 16 ani, el a abandonat scoala la sfarsitul clasei a IV-a, fiind inscris de parinti in clasa a V-a la „Speranta”, in octombrie anul trecut, dupa patru ani in care a lipsit de la ori ce fel de cursuri. Directorului Centrului „Speranta” sustine, insa, ca orientarea tanarului in cauza si a altor tineri cu tulburari de comportament spre institutia pe care o reprezinta este o greseala. „Noi suntem o scoala pentru deficienti mintali. Avem copii cu nivel intelectual redus, care nu pot sa scrie sau sa citeasca, avem copii cu sindrom Dawn. Tineri de genul lui Ionut (n.r.: atacatorul), care au un intelect normal, nu fac obiectul unitatii noastre si creeaza o stare de tulburare in toata unitatea. Iar noi nu avem nici un instrument pentru a-i recupera” – a precizat Boldan, subliniind ca din cauza lor centrul este „vizitat” mereu de politisti. „Sunt trei copiii care ne strica scoala. Unul dintre ei are la activ zeci de furturi, din masini si din alte locuri. Noi i-am primit din bunavointa, dar locul lor nu este aici” – a mai adaugat directorul de la „Speranta”. El a mai precizat ca acesti copii nu sunt in regim de internat, astfel ca ei se intorc dupa ore in familii si nu mai sunt sub supra-vegherea profesorilor din centru.
Bataie la scoala
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...