Pentru comuna Bănișor, luna aprilie este o perioadă plină de activități diverse, utile pentru locuitorii satelor comunei dar și pentru alți sălăjeni.

Marți, 12 aprilie, începând cu ora 8,30, o echipă mobilă a RAR Sălaj va efectua inspecții tehnice periodice (ITP) tractoarelor locuitorilor din comună. Inițiativa îi aparține primarului Eugen Sorin Maxim care s-a gândit să solicite această facilitate, astfel încât agricultorii de pe raza comunei să nu fie nevoiți să cheltuie bani pentru trailer până la Zalău, mai ales că o deplasare la sediul RAR implică și timp. Așadar, echipa RAR se va afla marți în parcarea Căminului Cultural din satul Bănișor.

Este a treia acțiune în beneficiul comunității, numai în luna aprilie, inițiată de Sorin Maxim deși primarul este într-o perioadă de recuperare după o intervenție chirurgicală. Chiar și de acasă, acesta reușește să inițieze și să coordoneze echipa Primăriei Bănișor, pentru binele oamenilor.

De exemplu, de Ziua Monsială a Sănătății, primarul a solicitat echipa mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină care, la sediul Primăriei, a recoltat sânge de la 15 persoane.

”Nu este prima acțiune de donare la noi în comună. Am considerat necesar să vină la noi pentru că nu oricui îi este la îndemână să se deplaseze până la Zalău. După cum bine știți, nevoia mare de sânge din spitale face ca fiecare donator să conteze. Iar donatorii din comuna Bănișor beneficiază, în acest fel, de analize gratuite pe care oricine le face numai când e nevoit. Prin donarea de sânge avem grijă indirect și de sănătatea noastră, putând preveni sau depista la timp oricare afecțiuni medicale. Acum am stabilit cu doamna director a Centrului de Transfuzie că peste exact trei luni se vor întoarce și vom încerca să creăm o periodicitate a acțiunii”, a precizat primarul comunei Bănișor, Sorin Maxim.

O altă activitate pentru comunitate a avut loc în prima duminică a lunii, 3 aprilie, la sediul Primăriei Bănișor. Un consultant specializat în accesarea fondurilor europene a prezentat locuitorilor interesați oportunitățile de finanțare nerambursabilă, astfel încât tinerii din comună și familiile lor să fie sprijiniți pentru dezvoltarea activităților agricole și non-agricole. Au răspuns inițiativei primarului Eugen Sorin Maxim 15 persoane, iar efectul întâlnirilor de acest gen este că oamenii află detalii despre ceea ce presupune accesarea fondurilor nerambursabile, costuri și beneficii.

”În 3 aprilie am avut o întâlnire interesantă pe tema accesării Fondurilor Europene – SubMăsurile 6.1 și 6.3. A fost a șaptea întâlnire anuală dedicată accesarii Fondurilor Europene de către beneficiari privați. Avem exemple de proiecte implementate cu succes la noi în comună și am considerat necesar ca oamenii să fie correct informați de la bun început, astfel încât să eliminăm riscurile care pot apărea în cadrul implementării oricăror proiecte. Le mulțumesc participanților pentru interesul acordat și vom mai organiza astfel de activități”, a adăugat primarul Maxim.

În paralel cu activitățile de informare, sănătate sau facilitare a derulării activităților gospodărești, Sorin Maxim ne-a dezvăluit că de luni, 11 aprilie, se dă startul lucrărilor de decolmatare pe Valea Malului. Este a treia lucrare derulată în parteneriat cu Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj, la primele două lucrări fiind executate lucrări  de decolmatare a Văii Banului.