Scriam zilele trecute in cotidianul nostru ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Mediului si Padurilor au elaborat o schema de ajutor de stat pentru innoirea parcului de tractoare si masini agricole autopropulsate. Numai ca pentru punerea schemei in aplicare trebuia aprobarea Comisiei Europene. La sfarsitul saptamanii trecute, mai marii de la Bruxelles s-au indurat si au aprobat decizia de punere in aplicare a schemei respective. Mai ales ca este vorba de fonduri din bugetul national, dar daca esti sluga nu esti stapan.
In urma unei colaborari stranse intre Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului si Padurilor a fost elaborata si notificata schema de ajutor de stat pentru innoirea parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate. In acest fel, fermierii proprietari de tractoare sau masini agricole autopropulsate care inlocuiesc un vehicul vechi cu unul nou vor putea beneficia de o prima de casare de pana la 17.000 de lei (aproximativ 4.000 de euro) dar nu mai mult de 40 la suta din pretul de achizitie fara TVA a unui tractor nou sau masini agricole noi. Programul de stimulare a innoirii parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate se desfasoara pana la finele anului 2013. El va fi finantat dintr-un buget de 51.000.000 de lei (aproximativ 12 milioane de euro) si este gestionat de Ministerul Mediului si Padurilor prin Administratia Fondului pentru Mediu.
Bani pentru tractoare si masini agricole noi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...