Senatorii au decis ca abaterile minore de la Codul Rutier să fie sancţionate cu avertisment scris in loc de amendă.
Şoferii care comit abateri minore vor primi avertisment scris in loc de amendă, potrivit proiectului de modificare a Codului Rutier adoptat miercuri de către Senatul Romaniei cu 90 de voturi „pentru” şi o singură abţinere. Astfel, depăşirea cu cel mult 20 km/h a vitezei maxime admise, nerespectarea obligaţiei de semnalizare a schimbării direcţiei de mers, nepurtarea centurii de siguranţă sau folosirea telefoanelor fără dispozitiv de tip „maini libere”, nu vor mai fi pedepsite cu amendă cuprinsă intre 134 de lei şi 204 lei, ci cu avertisment scris, dacă legea adoptată de senatori va trece şi de Camera Deputaţilor, for decizional in acest caz. Potrivit legii adoptate de Senat, „amenda se va aplica numai după ce anterior a fost acordat un avertisment scris, iar avertismentul se anulează după şase luni, dacă şoferul nu mai comite nicio infracţiune”.
Propunerea legislativă ii aparţine unui senator PDL, care consideră că in prezent avertismentul nu este perceput de către şoferi ca o sancţiune, ci mai degrabă ca „o modalitate prin care politiştii rutieri işi manifestă simpatia faţă de anumite persoane, iar acest lucru nu este normal”, se arată in expunerea de motive. Pedelistul consideră că noul sistem de avertismente „nu va mai starni sentimente de furie şi frustrare din cauza sistemului injust care, deşi a beneficiat de numeroase investiţii, nu lasă să se vadă niciun rezultat”.
Avertisment in loc de amendă pentru şoferi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...