Sambata, 28 martie 2009, Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar Zalau a fost gazda etapei judetene a Concursului National „4 de 10”. Dupa cum au precizat si coordonatorii concursului, d-na profesoara Ioana Dorolti de la Scoala Gimnaziala „Gheorghe Lazar” Zalau si d-na profesoara Ana Panc de la Scoala Stirciu, scopul acestui concurs a fost pregatirea elevilor pentru provocarile de maine. Pornindu-se de la aceasta idee, elevii, prin probele la care au fost supusi, au incercat sa demonstreze ca sunt viitorii emitatori de opinii, ca sunt capabili sa isi exprime liber ideile, ca sunt creativi si, nu in ultimul rand, ca dispun de potential literar si artistic. Concursul a reunit opt echipaje, reprezentand tot atatea scoli din judet: Scoala Gimnaziala „Gheorghe Lazar” Zalau – coordonatori, prof. Codruta Ticle si prof. Ramona Vaida, Scoala Gimnaziala „Corneliu Coposu” Zalau – coordonatori, prof. Sanda Duma si prof. Andreea Purdea, Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Zalau – coordonatori, prof. Ildiana Jurca si prof. Cristina Pop, Liceul Sportiv „Avram Iancu” – coordonator prof. Liana Curea, Scoala Stirciu – coordonator, prof. Paula Petrean, Scoala Gimnaziala „Lucian Blaga” Jibou – coordonator, prof. Sorina Pop-Cozac, Scoala Hereclean – coordonator, prof. Elena Meleg, Grup Scolar Surduc – coordonatori, prof. Aurora Iacobhazi si Valentina Papita.
In urma unei competitii acerbe, locul I si calificarea la faza nationala a concursului au fost obtinute de echipajul Scolii Gimnaziale „Gheorghe Lazar”. Locul al doilea le-a revenit, cu acelasi punctaj, echipajelor Scolii Gimnaziale „Corneliu Coposu”, respectiv Scolii Stirciu, iar pe locul al treilea s-a situat echipajul Scolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”. Toate celelalte echipaje au obtinut mentiuni. S-a acordat si un premiu special echipajului Scolii Gimnaziale „Lucian Blaga” Jibou pentru evolutia remarcabila la proba S.O.S. Opinia publica.Toti participantii, atat profesori cat si elevi, au fost recompensati cu diplome si cadouri. Concurentii, in urma unui sondaj ad-hoc facut de cei implicati in proiect, au declarat, printre altele: „este primul concurs la care nu am avut emotii”; „am reusit sa ne facem prieteni”; „a fost o zi relaxanta si castigata”. Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit, atat moral, cat si financiar si speram ca, in perspectiva (intrucat intentionam sa organizam si anul viitor acest concurs), sa fim „auziti” un pic mai bine de catre cei care ar trebui sa ne auda, pentru ca, suntem pe deplin convinsi ca e o activitate care merita a fi sustinuta. Ne asumam o parte din vina, pentru ca s-ar putea sa nu fi strigat prea tare; oricum, pana la anul o sa ne dregem vocile.
Avem 4 de 10
Articole
Zi cu emoții: Azi aflăm dacă intrăm de tot în Schengen de la 1 ianuarie 2025
Aflăm astăzi dacă România intră și terestru în Spațiul Schengen, de la 1 ianuarie 2025. Decizia de ridicare a verificărilor la frontierele terestre Schengen pentru Bulgaria și România este primul punct pe ordinea de zi a Consiliului UE pentru Justiție și Afaceri Interne. În prezent, România este inclusă în Spațiul Schengen doar maritim și aerian. Săptămâna trecută, guvernul olandez a anunțat că va susține cele două țări în acest demers. În ceea ce privește aderarea României la…
Mai mult...465 de parlamentari vor legifera în următorii patru ani. Cei mai mulți, aleși în București
Parlamentul României va fi format, în mandatul 2024-2028, din 331 deputați și 134 de senatori. Județul Sălaj are șase mandate de parlamentari. La nivel național, cea mai mare reprezentativitate o au locuitorii Capitalei, cu 42 de demnitari. Cel mai mic număr de parlamentari au județele Giurgiu și Ialomița – câte cinci parlamentari fiecare. Sălajul a trimis în Parlament patru deputați și doi senatori. Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat rezultatul final al alegerilor parlamentare care au avut…
Mai mult...